Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Cmd, powershell'i açamıyorum

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
362 Görüntüleme
(@oktayerdemm)
Gönderiler: 37
Eminent Member
Konu başlatıcı

Merhaba,

Hyper-V üzerinde 2 adet sanalım var (DC ve SRV).

DC üzerinde herhangi bir problemim yok ve Active Directory burada. Problemim ise ,SRV üzerinde gpedit.msc ile

Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem yolununda "Yalnızca belirtilen Windows uygulamalarını çalıştır " dedim ve maalesef  cmd, powershell'i açamıyorum.

gpedit.msc yi nasıl geri alabilirim , nasıl iptal edebilirim veya nasıl resetleyebilirim. veya Active Directory üzerinden nasıl gpedit.msc yi ezebilirim.

Yardımlarınızı rica ederim.

Gönderildi : 01/05/2025 22:19

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4795
Co-Helper

1. AD GPO üzerinden ilgili aynı yoldan o policy'i devre dışı olarak basın düzelir.
2. Sunucuyu F8 Safe Mode with Command Prompt ile açın. CMD 'den yada regedit manuel; 

reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer" /v RestrictRun /f

yolundan reg policy ağacını silerseniz sıfırlanır.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 02/05/2025 00:19

(@oktayerdemm)
Gönderiler: 37
Eminent Member
Konu başlatıcı

@ibrahim yildiz Abim benim, çok çok teşekkür ederim. 2 saattir bunla uğraşıyorum, az kasın firmaya gidip imajdan dönecektim.

1. seçenek başarılı oldu. Active directory'deki GPO , yerel gpedit.msc ' yi ezdi ve başarılı oldu.

Tekrar tşk ederim, Cansın

Gönderildi : 02/05/2025 00:33

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4795
Co-Helper

Eyw kardeşim, 🙂 kolay gelsin.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 02/05/2025 16:19

Paylaş: