Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Vmware Saat Sorunu

CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

İyi günler


Üstadlar Vmware kurdum 3 tanede sanal server2003 kurdum fakat bu makinaların hepsinin saati geri kalıyor hatta saati acıp saniyenin ilerlemesine bakıorum yavaş ilerliyo 2 saniyede bir ilerliyo .sinir oldum sistemim doğru calısmıyor allak bullak oldu

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 04/03/2009 11:32
beratsur
(@beratsur)
Üye

[quote user="JamesHetfield"]

İyi günler

Üstadlar Vmware kurdum 3 tanede sanal server2003 kurdum fakat bu makinaların hepsinin saati geri kalıyor hatta saati acıp saniyenin ilerlemesine bakıorum yavaş ilerliyo 2 saniyede bir ilerliyo .sinir oldum sistemim doğru calısmıyor allak bullak oldu

[/quote]

 

Bu komut Vmware de karsılasılan genel sorunlardan bırıdır. Bunun ıcın (VMWare Esx kurmadıgınız varsayarak) Üstteki menulerden Install VMWare tools'u kur .

Komut satırından asağıdakileri uygulamalısın.

1- NET TIME \\time.microsoft.com veya baska bır time sunucu

a)net stop w32time
b)net start w32time
c)w32tm /resync

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2009 11:37
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

[quote user="beratsur"][quote user="JamesHetfield"]

İyi günler


Üstadlar Vmware kurdum 3 tanede sanal server2003 kurdum fakat bu makinaların hepsinin saati geri kalıyor hatta saati acıp saniyenin ilerlemesine bakıorum yavaş ilerliyo 2 saniyede bir ilerliyo .sinir oldum sistemim doğru calısmıyor allak bullak oldu


[/quote]


 


Bu komut Vmware de karsılasılan genel sorunlardan bırıdır. Bunun ıcın (VMWare Esx kurmadıgınız varsayarak) Üstteki menulerden Install VMWare tools'u kur ve tekrar kontrol etmen yeterlı olacaktır.


[/quote]


 


Baba kurdum ya gene aynı sıkıntı var

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 04/03/2009 11:45
beratsur
(@beratsur)
Üye

[quote user="JamesHetfield"][quote user="beratsur"][quote user="JamesHetfield"]

İyi günler

Üstadlar Vmware kurdum 3 tanede sanal server2003 kurdum fakat bu makinaların hepsinin saati geri kalıyor hatta saati acıp saniyenin ilerlemesine bakıorum yavaş ilerliyo 2 saniyede bir ilerliyo .sinir oldum sistemim doğru calısmıyor allak bullak oldu

[/quote]

 

Bu komut Vmware de karsılasılan genel sorunlardan bırıdır. Bunun ıcın (VMWare Esx kurmadıgınız varsayarak) Üstteki menulerden Install VMWare tools'u kur ve tekrar kontrol etmen yeterlı olacaktır.

[/quote]

 

Baba kurdum ya gene aynı sıkıntı var

[/quote]

 

 

Komut satırından asağıdakileri uygulamalısın.

1- NET TIME \\time.microsoft.com veya baska bır time sunucu " time.nist.gov"

a)net stop w32time
b)net start w32time
c)w32tm /resync

Eğer halen sorunun cozulmedıyse rsop.msc ı calıstırıp ntp sekronizasyonu sorunu ıle ılgılı bır sey karsına cıkıp cıkmadıgına bakmalısın.

Aşağıdaki linkide ıncelemende fayda var,

http://support.microsoft.com/?id=816042

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2009 11:47
Serhat AKINCI
(@serhatakinci)
Tecrübeli Üye

Selam.

İlgili VM' kapatın (shutdown). VM'in vmx dosyasını notpad ile açıp tools.syncTime satırını bulun. False ise True olarak ayarlayın. Aşşağıdaki gibi.

tools.syncTime = "TRUE"

Save edip kapatın ve VM'i start edip deneyin.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2009 12:04
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

Hocam eyvallah oldu

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 04/03/2009 12:12
beratsur
(@beratsur)
Üye

[quote user="Serhat AKINCI"]

Selam.

İlgili VM' kapatın (shutdown). VM'in vmx dosyasını notpad ile açıp tools.syncTime satırını bulun. False ise True olarak ayarlayın. Aşşağıdaki gibi.

tools.syncTime = "TRUE"

Save edip kapatın ve VM'i start edip deneyin.

 

[/quote]

 Selam Serkan ;

iyi bi yol Tuttum seni [;)]

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2009 12:12
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Onursal Üye

Servislerden time servisini kontrol edin,stoplamışsa tekrar start edin

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2009 12:16
ugur pek
(@ugurpek)
Üye

serhat hocamız söylerde olmaz olurmu 🙂


 


teşekkürler serhat hocam


 


syg

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/03/2009 01:01
beratsur
(@beratsur)
Üye

[quote user="ugur pek"]

serhat hocamız söylerde olmaz olurmu 🙂

 

teşekkürler serhat hocam

 

syg

[/quote]

 

Reklam yapma Mike,ışın kılıcım var ona göre[:P] [:D]

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/03/2009 17:51
erhancakir
(@erhancakir)
Üye

[quote user="Serhat AKINCI"]

Selam.

İlgili VM' kapatın (shutdown). VM'in vmx dosyasını notpad ile açıp tools.syncTime satırını bulun. False ise True olarak ayarlayın. Aşşağıdaki gibi.

tools.syncTime = "TRUE"

Save edip kapatın ve VM'i start edip deneyin.

 

[/quote]

Merhaba arkadaşım,

Bendede saat sorunu var ve saat 2 kat hızlı gidiyor.

Bu dediğini denedim ayrıca vmware tools da kurulu ve time sencronyzation işaretli bir şekilde ama bir türlü çözemiyorum sorunu.

Başka bir yöntem var mı acaba? Vmware workstation 6 kullanıyorum.

Şimdiden ilginiz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/03/2009 00:17
Serhat AKINCI
(@serhatakinci)
Tecrübeli Üye

[quote user="erhancakir"]

 

Merhaba arkadaşım,

Bendede saat sorunu var ve saat 2 kat hızlı gidiyor.

Bu dediğini denedim ayrıca vmware tools da kurulu ve time sencronyzation işaretli bir şekilde ama bir türlü çözemiyorum sorunu.

Başka bir yöntem var mı acaba? Vmware workstation 6 kullanıyorum.

Şimdiden ilginiz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

[/quote]

 

Merhaba.

VM üzerindeki vmware tools'u uninstall edip yeniden install edin ve VM içinde servisin çalıştığından emin olun (vmware tools service)

 

Ayrıca VM içindeki işletim sisteminde saat dilimini check edin. aşağıaki gibi olmalı.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/03/2009 14:17
erhancakir
(@erhancakir)
Üye

[quote user="Serhat AKINCI"][quote user="erhancakir"]

 

Merhaba arkadaşım,

Bendede saat sorunu var ve saat 2 kat hızlı gidiyor.

Bu dediğini denedim ayrıca vmware tools da kurulu ve time sencronyzation işaretli bir şekilde ama bir türlü çözemiyorum sorunu.

Başka bir yöntem var mı acaba? Vmware workstation 6 kullanıyorum.

Şimdiden ilginiz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

[/quote]

Merhaba.

VM üzerindeki vmware tools'u uninstall edip yeniden install edin ve VM içinde servisin çalıştığından emin olun (vmware tools service)

 

Ayrıca VM içindeki işletim sisteminde saat dilimini check edin. aşağıaki gibi olmalı.

 

[/quote]

Merhabalar söylemiş olduğunuz bütün ayarları denememe rağmen hala bir sonuca ulaşamadım.

Sıfırdan vps kurdum burda yazanların hepsini denedim fakat sonuç aynı.

 Vmware programını kaldırıp yeniden vmwarei kursam vpslere bir sorun olur mu ?

Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca çözüm için başka ne önerebilirsiniz. Hala sorunum devam etmektedir.

Saygılarımla,

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/03/2009 18:32
Murat AYDIN
(@murataydin)
Üye

Hayır kaldırıp kurduktan sonra add existing vm yi secerseniz aynı sanal makineleri tekrar calıstırabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/03/2009 18:34
Serhat AKINCI
(@serhatakinci)
Tecrübeli Üye

vmware 6.5 kurma şansınız varsa onu kullanın

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/03/2009 18:59
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Onursal Üye

Serhat hocama ek olarak buradan temin edebilrsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/03/2009 20:28
erhancakir
(@erhancakir)
Üye

Merhabalar,

Tekrar ilginiz için teşekkür ederim arkadaşım.

 Şu an Vmware 6.0.0.45731 kullanıyorum. Vmware 6.5.1 yani son versiyonunu kurarsam 6.0.0.45731 de oluşturmuş olduğum vpsleri burada çalıştırabilirmiyim sorun yaşamadan?

 

Şimdiden teşekkürler...

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/03/2009 00:38
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Onursal Üye

Merhaba,


Bir sorun yaşmadan açabilirsiniz.Ancak aksi bir duruma karşılık her zaman yedek almayı unutmayın.

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/03/2009 11:38
Paylaş: