Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

esxi update

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
497 Görüntüleme
(@kadirmumcu)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

ESXi 65 u2 sürümüne update edeceğim.  vmware sayfasından baktığımda 3 bios sürümü görülüyor ve en alttaki benim mevcut sürümüm diğer iki sürüm fault tolerance eklentisi görülüyor. cisco sitesine baktığımda ise ciscoda bu ürün için esxi 6.5 u2 için yeni yani vmware sayfasında olmayan yeni bios sürümü var. hangisini refrans almalıyım anlayamadım. neden faklı oluyor. vmware neye dayanarak eski sürümü yazmış yada güncellememişmi ? 

 
Gönderildi : 03/01/2019 03:36

(@cahityolacan)
Gönderiler: 514
Super Admin
 

Kullandigin altyapida fiziki serverlerin Cisco sanirim. (UCS). Firmalar kendi urunleri icin ozel iso kurulum dosyalari hazirlarlar. Kendi urunlerine gore Driver paketlerini bu custom iso icine eklerler. Bu yuzden Cisco kendi sitesinde yayinladigi iso farkli surum ve geriden gelir genelde. Bunun sebebi genelde cisco veya diger ureticilerin yazilim ekipleri yeni surumu kendi sistemleri uzerinde test eder ekleme cikarma yapar ve sonra custom iso ortaya cikar. Bu bir surectir.

Fault Tolerans eklentisi derken tam kasttini anlamadim ama Fault Tolerans hizmeti vCenter ortaminda Lisansa sahipsen belirli ayarlari yaptiktan sonra devreye alabilcegin bir hizmettir. ESXI eklentisi olarak bilemedim.

Cisco kendi urunleri icin 6.5u2 icin yeni seri Cisco UCS server serisi icin ekleme yapmis olabilir. Readme dosylari olmasi gerekiyor bu ISO dosyalarinin orada degisimler altinda yazar detaylari. 

Sana tavsiyem urunun hangi marka model ise firmanin cikardigi Custom ISO yu kullanman. Ve mutlaka firmanin sitesinden download edilmis olsun.

Kolay gelsin.

Cahit YOLAÇAN
vExpert - vExpert NSX - CCNA- MCSE - CEH
https://www.vmwaretv.com

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 03/01/2019 11:32

(@kadirmumcu)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

hocam ben soruyu yanlış sordum sanırım. custom iso ya takılmadım. bios versiyonu demiştim.  vmware bios sürümü örnek 1.1.1 diyor ama cisco dan baktığında aynı sunucu ve aynı esxi sürümü için daha yeni bios var örnek 1.2.2  onu yukleyebilirsin diyor yani vmware sitesinde bios sürümü daha eski cisco'ya göre bunu demiştim ben.

 
Gönderildi : 03/01/2019 13:02

Paylaş: