Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Citrix XenApp 6.5 ve Windows 10 Hakkında

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
903 Görüntüleme
(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şirketimizde Citrix XenApp 6.5 kullanıyoruz. Kullanıcılarımızda Windows 7 x64 var ve Citrix Receiver 4.6.0.12010 versiyonunu kullanıyoruz. Yakın zamanda Windows 10 geçişlerimiz başladı ve kullanıcıların bir kısmını Windows 10 Enterprise x64 LTSB olarak upgrade ettik. Windows 10 olan kullanıcıların bazılarında Citrix web interface'e girip kendilerine share edilmiş application ya da desktop'a tıkladıklarında Receiver re-install olmaya çalışıyor ve kullanıcılarda program yükleme yetkisi olmadığı için hata verip bağlantıyı çalıştırmıyor. Web Interface'in yüklü olduğu farm server'da receiver versyionunu dahi güncelledim fakat çözüm olmadı. Windows 7 makinalarda ise bir sorun yok. Dediğim gibi her windows 10 makinada yapmıyor örneğin Bilgi işlemde beraber çalıştığım arkadaşımın windows 10 makinasında resimde göreceğiniz şekilde açılmıyor hata veriyor ama benim makinamda hiçbir sıkıntı yaşamadım (İkimizde aynı OU altında ve aynı yetkilere sahibiz). Bende citrix receiver üzerinden web interface'in adresini girip kullanıcıya ait username ve password'u store edip masaustune kısayol oluşturarak programın çalışmasını sağlıyorum fakat notebook kullanıcılarında eğer monitör bağlı değilse örneğin kullanıcıya desktop paylaştıdıysam ekranın ortasında küçük açılıyor full screen yapmak için kullanının ayar yapması gerekiyor her seferinde. XenApp 7.x kullasam bu sorun olmayacak ama XenApp 6.5 kullandığımdan dolayı otomatik olarak full screen yaptıramıyorum. Web Interface'e girildiğinde citrix receiver'ın kendi kendine tekrar yüklenmeye çalışmasının sebebi nedir nasıl düzeltebilirim. Bilgi vermenizi rica ederim.

 

Error_1

 

 

Error_2

 
Gönderildi : 17/07/2018 11:48

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Selamlar,resimler gozukmuyor, niye citrix receiverin 4.12 versionunu kullanmiyorsun? Yapinda netscaler mi?

 

 
Gönderildi : 17/07/2018 20:20

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Kontrol ettim ve resimlerde bir sorun yok. Ayrıca bizde programlar globalden otomatik olarak yükleniyor maalesef. Yani ben 400 makinaya bildirmiş olduğunuz versiyonu yüklesemde 1 hafta içerisinde bu versiyona geri dönecektir. O sebeple bu versiyonu kullanıyoruz.

 
Gönderildi : 17/07/2018 22:49

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Receiverin son versionunu yukleyince sorun cozuluyorsa, onu globalden kurun, yoksa workarround yapmak zorunda kalacakcaksiniz, baska seyleri bozacaksiniz

Xenapp 6.5 cok fragile, fazla oynamaya gelmiyor.

Bbirde bu tip sorunlari icin citrix uzerinden support ticket acin, hemen cozuyorlar.

Kolay gelsin

 

 
Gönderildi : 18/07/2018 06:01

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Yanlış anlamayın ama yazdıklarımı okursanız son versiyonun kurulu olup olmamasının bir anlam ifade etmeyeceğini anlayabilirsiniz çünkü aynı OU altında olan ve aynı özelliklere ve aynı işletim sistemine bir de aynı receiver versiyonuna sahip makinalarının birinde çalışıyor birinde çalışmıyor. Örneğin bugün 2 kullanıcıda denedim sorun çıkmadı yani Receiver versiyonu ile alakası yok. 

Citrix Global'e sormak için destek anlaşamız yok maalesef o yüzden bu forum üzerinden sonuç arıyorum. 

 
Gönderildi : 18/07/2018 17:15

Paylaş: