Forum
Merhaba, Vmware de 1 adet server 2008R2 ve 1er adet windows sürümleri kurdum. Toplamda 5 sanal makinam var ve hepsinin ayarlarında Network Adapter VMNet8 i seçtim. Otomatik Ip aldıklarında problem olmuyor fakat ben elimle farklı Ip vermek istediğimde ki yine otomatik aldığı 12.3 ü sabite verdiğimde de tanımlanamayan ağ uyarısı alıyorum. Bu problem neden kaynaklanıyor acaba ?

Teşekkürler.
Otomatik aldığındaki dns ile elle verfiğiniz dns aynımı aynımı peki ?
Ağ geçidi, subnet mask bunların da aynı olduğundan emin olmak gerek.
merhaba,
yaşadığınız durum normal, seçtiğiniz int. nat mod'da olduğundan, dhcp rezervasyonu haricinde sorun yaşarsınız.
host only veya bridge seçerek kullanabilirsiniz.
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
@Vasvi hocam, dns ayarları vs. aynı girsem de yine de işe yaramıyordu.
@Yavuz hocam, host-only seçtiğimde kendim istediğim gibi yapılandırıyorum fakat internete çıkamıyorum.
@Turan hocam, host-only ile herşey iyi güzel fakat internete çıkamıyorum, bridge mod u seçince de aşağıdaki uyarıyı alıyorum. Tamam a tıklayınca tekrar host-only seçeneğine dönüyor.

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Enes sanal makinelerine internet ve izole network içn hızlı yoldan 2. ethernet kartı ekle.
- eth kartı - host only mode yap
- eth kartını - nat mode yap.
Yada
hostt only network içine bir tane 6. sanal makine ekle onuda router yap o sanal router üzerinde 2 tane eth ekle birisini yine host only vmnet8 yap diğerini nat yap yine olur ve gateway olarak 6. makine' nin ip adresini ver olsun.
Cahit YOLAÇAN
https://www.cahit.tr
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Deneyeceğim Cahit hocam teşekkür edeirm.
@Turan hocam, host-only ile herşey iyi güzel fakat internete çıkamıyorum, bridge mod u seçince de aşağıdaki uyarıyı alıyorum. Tamam a tıklayınca tekrar host-only seçeneğine dönüyor.
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
vmnet8 tarafında bridge mod'a almanıza gerek yok.
vm settings/ int altında bridge veya vmnet0 seçmeniz sorununuzu çözecektir.
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.