Anasayfa » Forum

Çileden çıkartan yavaşlık problemi...  

  RSS
ugur-Demirci
(@ugur-Demirci)
Üye

Merhabalar;

Öncelikle yapı hakkında bilgi vereyim. 

Sunucu: HP DL380 Gen9 (CPU 2 X E5-2650v4, 128GB Ram, 8x500GB SSD) 

ESXI : 6.0u3 (HPE versiyon kuruldu ve pachler ile uodate edildi)

 

Gelelim soruna. Bu esxi üzerine kurduğum 2008 R2 ler bildiğin uçak. Restart dediğinde 10sn içerisinde login screnn karşında. Alışık olmadığımız hareketler bunlar.. 

Sonrasında 2016 lisanslarım geldi ve bir aşkla bodoslama daldım. O da ne.. OS bildiğin eşşek.. Gitmiyooo.. Orasından çek CIK, burasından çek CIK...Yok arkadaş.. Sanki tek cpu ve 2gb ram varmış gibi davranıyor makine.

Bu arada her bir sanal için

CPU : 8 Core (2Socket)

RAM : 8GB

SCSI Controller : VMware Paravirtual

ETH : VMXnet 3

 

Bu yavaşlık sorunu esxi 6.5 te dahada bir felaket... işin tuhafı bahsi geçen sunucular fresh install pozisyonunda, yani üzerinde herhangi bir şey yüklü değil. 

 

Bu tarz bir sorun yaşayan oldumu arkadaşlar ??? Bir öneriniz varmı ?? 

 

 

Alıntı
Gönderildi : 13/06/2017 13:49
Erdem Kara
(@ErdemKara)
Üye

Selam,

2008 R2'den 2016'ya geçiş nasıl yaptınız hangi roller vardı sunucu üzerinde?

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/06/2017 14:44
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ
(@zulfumehmetozcifci)
Üye

2012 de de aynı sorun var mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/06/2017 15:36
Semih İMİR
(@semihimir)
Üye

Merhaba,

VM create ederken guest operating system'i Server2016 olarak seçiyorsunuz değil mi ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/06/2017 16:17
ugur-Demirci
(@ugur-Demirci)
Üye

Selam;

 

Geçiş yapmıyorum. Direk fresh install 

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/06/2017 16:55
ugur-Demirci
(@ugur-Demirci)
Üye

Açıkçası her şeyi denedim ama 2012 hiç denemedim. Bir dünya para verip 2016 için 48 core lisasnladıktan sonrada açıkçası 2012 kurmaya hiç niyetim yok 🙂 

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/06/2017 16:57
ugur-Demirci
(@ugur-Demirci)
Üye

Selam;

Doğrudur. Donanım uyumluluk modunu v11 (esxi 6.0 vm) olarak seçiyorum. 

 

Guest için farklı bir işletim sistemi seçerek kurmayı denemedim. Zira üzerinde kritik servisler çalışacak. İlerleyen süreçte başıma dert çıkartmasını istemiyorum. 

Örneğin az evvel 6.0u3 üzerine patche attım ve datastore uçtu 🙁 allahtan lab modendayım halan ... 

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/06/2017 17:00
Semih İMİR
(@semihimir)
Üye

Uğur Bey,

 

Create Virtual Machine ile sıfırdan makine oluştururken sorduğu guest operating system kısmını sormuştum.

 

https://ibb.co/mhqEk5

 

 

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/06/2017 18:14
ugur-Demirci
(@ugur-Demirci)
Üye

Selam.. 

Orada 2016 X64 seçiyorum. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/06/2017 18:43
 Anonim

Selamlar Ugur Bey ;

 

SCSI Controller   modunu Paravirtual  yerine LSI olarak güncelleyerek  test ediniz. Ayrıca Disk modu  olarak Thin DEĞİL Thick kullandığınızı  varsayıyorum.  Aşağıdaki KB da Paravirtual ın  DAS ortamları için uygun  olmadığı belirtilmiş.

 

https://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1010398

 

[quote user="ugur-Demirci"]

Merhabalar;

Öncelikle yapı hakkında bilgi vereyim. 

Sunucu: HP DL380 Gen9 (CPU 2 X E5-2650v4, 128GB Ram, 8x500GB SSD) 

ESXI : 6.0u3 (HPE versiyon kuruldu ve pachler ile uodate edildi)

 

Gelelim soruna. Bu esxi üzerine kurduğum 2008 R2 ler bildiğin uçak. Restart dediğinde 10sn içerisinde login screnn karşında. Alışık olmadığımız hareketler bunlar.. 

Sonrasında 2016 lisanslarım geldi ve bir aşkla bodoslama daldım. O da ne.. OS bildiğin eşşek.. Gitmiyooo.. Orasından çek CIK, burasından çek CIK...Yok arkadaş.. Sanki tek cpu ve 2gb ram varmış gibi davranıyor makine.

Bu arada her bir sanal için

CPU : 8 Core (2Socket)

RAM : 8GB

SCSI Controller : VMware Paravirtual

ETH : VMXnet 3

 

Bu yavaşlık sorunu esxi 6.5 te dahada bir felaket... işin tuhafı bahsi geçen sunucular fresh install pozisyonunda, yani üzerinde herhangi bir şey yüklü değil. 

 

Bu tarz bir sorun yaşayan oldumu arkadaşlar ??? Bir öneriniz varmı ?? 

 

 

[/quote]

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/06/2017 04:54
ugur-Demirci
(@ugur-Demirci)
Üye

[quote user="Cumhur ALTAN"]

Selamlar Ugur Bey ;

 

SCSI Controller   modunu Paravirtual  yerine LSI olarak güncelleyerek  test ediniz. Ayrıca Disk modu  olarak Thin DEĞİL Thick kullandığınızı  varsayıyorum.  Aşağıdaki KB da Paravirtual ın  DAS ortamları için uygun  olmadığı belirtilmiş.

 

https://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1010398

 

[quote user="ugur-Demirci"]

Merhabalar;

Öncelikle yapı hakkında bilgi vereyim. 

Sunucu: HP DL380 Gen9 (CPU 2 X E5-2650v4, 128GB Ram, 8x500GB SSD) 

ESXI : 6.0u3 (HPE versiyon kuruldu ve pachler ile uodate edildi)

 

Gelelim soruna. Bu esxi üzerine kurduğum 2008 R2 ler bildiğin uçak. Restart dediğinde 10sn içerisinde login screnn karşında. Alışık olmadığımız hareketler bunlar.. 

Sonrasında 2016 lisanslarım geldi ve bir aşkla bodoslama daldım. O da ne.. OS bildiğin eşşek.. Gitmiyooo.. Orasından çek CIK, burasından çek CIK...Yok arkadaş.. Sanki tek cpu ve 2gb ram varmış gibi davranıyor makine.

Bu arada her bir sanal için

CPU : 8 Core (2Socket)

RAM : 8GB

SCSI Controller : VMware Paravirtual

ETH : VMXnet 3

 

Bu yavaşlık sorunu esxi 6.5 te dahada bir felaket... işin tuhafı bahsi geçen sunucular fresh install pozisyonunda, yani üzerinde herhangi bir şey yüklü değil. 

 

Bu tarz bir sorun yaşayan oldumu arkadaşlar ??? Bir öneriniz varmı ?? 

 

 

[/quote]

[/quote]

 

Merhabalar;

Bu kurulum konfigirasyonuna gelene kadar denemediğim yol kalmadı hocam. İlk denemelerimde standart kurulum lar üzerinde çalıştım ve standart kurulumlarda sizin bahsettiğiniz gibi LSI Logic SAS ve Thick. Ama sorun maalesef bu yapıda da var. 

Sonrasında paravistual a geçtim.. Bİr kaç forum ve incelemede CPU üzerindeki yükü azalttığına dair bilgiler vardı. Tam olarak linkleri bukamadım ama denemekte fayda var diyerek yaptığım bir işlemdir. Ayrıca vmware tarafındanda önerilen yapı...

http://www.vmware.com/resources/compatibility/detail.php?deviceCategory=software&testConfig=16&productid=39873&supRel=338,&deviceCategory=software&details=1&releases=338&operatingSystems=217&productNames=15&page=1&display_interval=10&sortColumn=Partner&sortOrder=Asc&testConfig=16

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/06/2017 11:39
 Anonim

Selamlar ;

 

DAS (Direct Attached Storage ) ortamları için uygun olmadıgını  hatırlatmak istedim  sadece DAS bir  storage  kullanma  ihtimalinize  karşılık . Sadece 2016 da  yavaşlık yaşıyor  olmanız  sunucunuzun Firmware versiyon kaynaklı olabiliri getiriyor  aklıma firmware'i  son  sürüme  güncelleyebilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/06/2017 14:50
ugur-Demirci
(@ugur-Demirci)
Üye

[quote user="Cumhur ALTAN"]

Selamlar ;

 

DAS (Direct Attached Storage ) ortamları için uygun olmadıgını  hatırlatmak istedim  sadece DAS bir  storage  kullanma  ihtimalinize  karşılık . Sadece 2016 da  yavaşlık yaşıyor  olmanız  sunucunuzun Firmware versiyon kaynaklı olabiliri getiriyor  aklıma firmware'i  son  sürüme  güncelleyebilirsiniz.

[/quote]

 

Merhabalar;

Uyarınıza göz önüne alarak söylemiş olduğunuz ayarlarda deneme yaptım az evvel. Ama maalesef sorun aynı. Aynı makine üzerine kurduğum 2008R2 de en ufak bir sorun olmamakta. 

Firmware konusunu en başta ddeğerlendirerek HP den istedim ve support tan gelen Firmware i yükledim üzerine ve şu an ki firmware 2017 (son versiyon) 

🙁 

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/06/2017 14:59
 Anonim

Selamlar ;

Zannedıyorum  Sunucunun üzerindeki Ethernetler Broadcom olabilir  Mecvut 2016 dan  ethernetleri  kaldır zamanın var ise  ethernet  kartı  eklemeden  sıfır 2016  kurup test  eder misin ?

 

[quote user="ugur-Demirci"]

[quote user="Cumhur ALTAN"]

Selamlar ;

 

DAS (Direct Attached Storage ) ortamları için uygun olmadıgını  hatırlatmak istedim  sadece DAS bir  storage  kullanma  ihtimalinize  karşılık . Sadece 2016 da  yavaşlık yaşıyor  olmanız  sunucunuzun Firmware versiyon kaynaklı olabiliri getiriyor  aklıma firmware'i  son  sürüme  güncelleyebilirsiniz.

[/quote]

 

Merhabalar;

Uyarınıza göz önüne alarak söylemiş olduğunuz ayarlarda deneme yaptım az evvel. Ama maalesef sorun aynı. Aynı makine üzerine kurduğum 2008R2 de en ufak bir sorun olmamakta. 

Firmware konusunu en başta ddeğerlendirerek HP den istedim ve support tan gelen Firmware i yükledim üzerine ve şu an ki firmware 2017 (son versiyon) 

🙁 

[/quote]

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/06/2017 04:01
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Üye Forum Yöneticisi

merhaba,

öncelikle yaşadığınız sorunlar içinde, 6.5 versiyonunu şuan için kullanmanızı önermem.

2016 tarafında sorun yaşadığınız süreçte, disk doluluk oranı ve gecikme zamanlarını kontrol ettiniz mi ?

kullandığınız raid kart kapasitesi, 8x500GB SSD için uygun mu ?

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/06/2017 04:20
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol