Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

windows 10 laptop üzerinde hyper-v internete erişemiyor

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
450 Görüntüleme
(@kazimates)
Gönderiler: 667
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Standard bir laptop üzerinde windows 10 64 bit kurulu. Cihazda bir kablolu network kartı birde wireless network kartı mevcut. Cihaza Hyper-v kurdum ve üzerine Debian 8.8 x64 kurmaya calısıyorum fakat virtual switchde externala wireless veya network card ikisinide assign etmeme rağmen debian bir türlü internete erişemiyor. Bu konuda yorumunuz ne olabilir?

 

 
Gönderildi : 27/05/2017 18:44

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Kanımca netwrok ile alakalı bir sorun gibi görünüyor. Network yapısını doğru yapılandırdığınızdan emin misiniz? 

1 - Debian tarafından terminalden ifconfig komutuyla TCP/ip ağ arabirim paremetlerine bakarak ip adresi olarak dhcpnin dağıttığı ip adresini aldığını doğruladınız mı?

2 - Veyahut elle ip vermeyi deneyiniz mi?

3 - Eğer doğru ip aldığından eminseniz ağa bağlı fiziksel başka bir pcden ping atmayı denediğinizde birbirleri ile iletişim kuruyorlar mı?

Adımları uyguladığınızda nasıl bir sonuç aldığınızı bildirebilir misiniz? Hayper-v neden windows 10 üzerinden kurdunuz ki? Terminal sistemlere hayper-v kurulabiliniyor mu? Onun yerine ücretsiz olan Virtual-BOX kurmayı da deneyebilirsiniz.

 

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 28/05/2017 00:19

(@erhansen)
Gönderiler: 183
Reputable Member
 

merhabalar virtual switch de tikli ikonların tikini kaldırmanız gerekiyor şuanda hyper v şuanda kurulu değil o yüzdem tam adımı size söyleyemiyorum ama virtual switch de tıklı ikonların tikini kaldırırsanız internete girecektir

bendede olmuştu sanal ağ tabındaki tiki kaldırınca hyper v deki pcler hem ağıma dahil olmuştu hemde internete çıkış olmuştu

 
Gönderildi : 04/06/2017 21:01

Paylaş: