Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

srm

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
580 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

vmware srm almayı düşünüyoruz. öğrenmek istediğimi. srm configurasyonu yapıldı diyelim. ana datacenter down olduğunda disaster tarafı srm sayesinde hemen ayağa kalkacakmı yoksa yapılan konfigurasyona gore start deyincemi herşey ayarlandığı şekilde ayağamı kalkacak. srm kurulunca herşey habersiz karşı tarafdan devam edecek diyemi algılanmalı. bu yazılımın ozunde herşey otomatik örneğin gece ana datacenter down oldu ama herşey kimsenin müdehalesi olmadan disaster tarafında devam ediyormu boyle sistem varmı ?

 
Gönderildi : 03/11/2016 01:00

(@sercansadikoglu)
Gönderiler: 547
Honorable Member
 

Merhaba,

Bu gibi sistemlerin otomatik olarak çalışması pek sağlıklı olmuyor.Başka bir sebpten dolayı iletişim geçici olarak kesilirse otomatik olarak makinelerin ayağ kalkması baş ağrıtabilir.O yüzden manuel tetklemekte fayda var.

Alternatif olarak Zerto Virtual Replication yazılımını öneririm.Linkte SRM ile karşılaştırması var inceleyebilirsiniz.Düşünürseniz demo için yardımcı olabilirim.

https://zap.zerto.com/wp-content/uploads/2015/07/Zerto-advantages-over-VMware-SRM-SAN-Replication-V6.pdf

 

ayrıca aşağıdaki makaleleri inceleyebilirsiniz;

 

http://www.cozumpark.com/blogs/3party/archive/2016/09/11/zerto-virtual-replication-nedir.aspx

http://www.cozumpark.com/blogs/3party/archive/2016/10/02/zerto-failover-test-disaster-recovery.aspx

http://www.cozumpark.com/blogs/3party/archive/2016/10/30/zerto-one-to-many-replication.aspx

 
Gönderildi : 03/11/2016 12:56

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

srm herşeyi kesinti anında otomatikmi kaldırıyor . yoksa script felan ilemi yapılıyor. yani bu srm otomatik sistemi ayağına kaldırır derken ne yi yapıyor ve elle mudehale yapılıncamı otometik dizayn devreye giriyor

 
Gönderildi : 03/11/2016 16:20

(@tayfundeger)
Gönderiler: 1935
VMware Guru
 

srm herşeyi kesinti anında otomatikmi kaldırıyor . yoksa script felan ilemi yapılıyor. yani bu srm otomatik sistemi ayağına kaldırır derken ne yi yapıyor ve elle mudehale yapılıncamı otometik dizayn devreye giriyor

Merhaba,

SRM sadece otomasyonu sağlıyor. Arka planda bütün işlemleri vSphere Replication yapıyor aslında. SRM'de siz DR anında hangi IP hangi VLAN'da ayağa kaldıracağınızı vs belirtebiliyorsunuz. DR test'i senaryoları vs yapabiliyorsunuz. Eğer bunları yapmak istemem ben derseniz vSphere Replication'da kullanabilirsiniz.

A site'i down olduğunda otomatik olarak B site'i devreye girecek diye birşey yok ama. SRM'de olsa vSphere replication'da olsa siz manuel olarak recovery yapmanız gerekiyor.

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: [email protected]

 
Gönderildi : 03/11/2016 16:24

Paylaş: