Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

XenDesktop 7.5 User Profile Hakkında

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
473 Görüntüleme
(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Xen App 7.5 e geçeceğiz ve öncesinde testlere başladım. Bu arada Host ekleyerek Xen Server 6.2 üzerinde Windows 7 makinalar create ettim ve bir anlamda Xen Desktop'u test etme şansım oldu. XenApp üzerinde server desktop share'lara bağlandığımda kullanıcı profile geliyor.Masaüstü belgelerim vs hepsi ok. Fakat Windows 7'ye bağlandığımda her seferinde boş masaüstü geliyor. Temp profile oluşturmuyor benim kendi domain username profile'ımı görüyor fakat her seferinde boş geliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim.? Yardımlarınızı rica ederim.

Not: Gpresult /r yaptığımda Roaming Profile N/A görünüyor. Local profile C:\Users\murat görünüyor. Aynı şekilde server 2008 R2 üzerinde publish edilmiş desktop'a bağlanınca profile tamamen geliyor.

İyi Çalışmalar. 

 
Gönderildi : 26/12/2014 15:57

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

User ve Client domain üyesi durumunda açıyorsa file server üzerine Folder Redirection yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 26/12/2014 19:46

(@EnginBacak)
Gönderiler: 169
Estimable Member
 

Merhaba,

XenApp ve XenDesktop için profile management anlamında en güzel ve stabil çözüm bence Citrix UPM dir. Citrix UPM üzerinden hem folder redirection hem roaming profile (app data) yapabilirsiniz. Aynı zamanda cache ozelligi ile daha hızlı login yapabilirsiniz. Son olarak da roaming yaptıgınız app data altında ki gecici ve luzumsuz dosyaları exclude edebilirsiniz. Citrix UPM XenApp ve XenDesktop 7.5 de VDA kurulumu yaptıgımız sistemlerde otomatik kurulur. Servisler de görebilirsiniz. Tek yamanız gereken VDA kurudgunuz sistemler bir OU altında toplpayıp Citrix UPM adm template DC de import etmek ve konfigure etmek.

 

 İyi çalışmalar.

 

 

 
Gönderildi : 29/12/2014 18:05

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hocam,

Benim konu açarken bahsettiğim Terminal server profile yaptığımdı. Kullanıcıya Virtual Windows 7  atadığımda profile'ın gelmesini bekledim ama yanlıştı zaten çünkü localde oturum açıyordum aslında. 🙂 Fatih hocamında dediği gibi folder redirection yapılabilirdi ki zaten öyle de çalıştı. Şimdi sizin dediğiniz çözümüde deneyeceğim. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. 

İyi Çalışmalar. 

 
Gönderildi : 30/12/2014 11:56

Paylaş: