Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

XenApp Server Kilitlenmesi Hakkında

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
408 Görüntüleme
(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

2 adet xen server yüklü fiziksel sunucumuz var. 1 nolu serverda xenserver 6.0.2 yüklü 2 nolu server'da xenserver 6.1 yüklü. 1 nolu serverda fiziksel sorunlar olduğundan database,web interface, terminal server lisanslarının yüklü olduğu VM'i export ettik ve 2 nolu server'a import ettim. XenTools'u uninstall ederek yeni serverdaki xentools'u yükledim. Gün içerisinde server ulaşılamaz oluyor. bazen web interface açılmıyor, bazen restart ederken takılı kalıyor ve force reboot etmek gerekiyor. bazende kullanıcılar webinterface de username ve password girdiklerinde domain'i bulamadığı için parolayı doğrulayamıyor restart edince düzeliyor. bu tarz sorunlar olmaya başladı. Yaptığım araştırmalarda eski ve hidden durumdaki interfaceler bu sorunu yapabiliyormuş fakat device manager'da hidden deviceları göster dediğimde bu tür bir interface yok. Event logları inceliyorum onlarda da herhangi bir hata yok. sadece force reboot ettiğimdeki hata mesajları çıkıyor. Aynı Xenserver üzerindeki diğer 4 VM'de hiç sorun çıkmıyor. Ayrıca sorun yaşadığımız server'da hotfix 3 yüklü. Buna ne sebep oluyor olabilir yardımlarınızı rica ederim.

İyi Çalışmalar. 

 
Gönderildi : 02/12/2014 12:12

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

http://www.hakanuzuner.com/index.php/eski-ethernet-kartini-kaldirma.html

Probleminiz için olay günlüğü vb... hata mesajı paylaşabilirmisiniz. Hidden network interface için gerekli bilgi linkte paylaşılmıştır. 

 
Gönderildi : 02/12/2014 14:07

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ethernet kartını buldum ve sildim. Umarım sorun çözülür. Ekteki resimde ne kadar anlaşılabilri bilmiyorum ama bu sorun oluyor diye her pazar günü için bat dosyası oluşturdum ve restart komutu verdim. Gece 11:51 de restart olurken son logda "The Citrix Profile Management Service Enreted the Stopted State" yazıyor ve orada da server takılı kalmış. Sabah geldiğimizde server ulaşılamıyordu ve Force reboot ettik. Ayrıca serverı açtığımızda verdiği hatada xennet6 dosyası sorunlu diyor onu nasıl onarabilirim. 

 Düzeltme : Citrix forumlarda IPv6 nın disable edilmesi sorunu çözdü diyenler olmuş bende şimdi disable edip sunucuyu yeniden başlattım. 1 hafta test edicem. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Duruma göre tekrar bilgi vereceğim.

 

 

 
Gönderildi : 02/12/2014 14:48

Paylaş: