Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V failover cluster ve migration

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
340 Görüntüleme
(@YavuzARAS)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba,

 

Senaryom şöyle: İki fiziksel node üzerinde Hyper-V failover cluster olarak çalışan sunucularım var. Fiziksel sunucuların isimleri Hyper-1 ve Hyper-2 diyelim. Hyper-1 üzerinde çalışan 3 tane sanal sunucu var. Bunlar A,B ve C sunucuları. Aynı şekilde Hyper-2 üzerinde de 3 sanal sunucu çalışıyor. Bunlar da D,E ve F sunucuları. Birde networkteki herhangi bir X bilgisayarı var. Fiziksel makinelerin hepsi aynı switch e bağlı. 

 Hyper-1 üzerindeki A sanal sunucusunu Hyper-2 üzerine taşıdığım zaman, Hyper-1 üzerindeki B ve C makineleriyle olan iletişimi kesiliyor. aynı şekilde Hyper-2 üzerindeki sanal suculardan herhangi birini Hyper-1 e taşıdığımda , Hyper-2 üzerinde olan sanal sunucular ile iletişimi kayboluyor. taşıdığım sunucuyu restart edersem sorun kalmıyor. ama bu restart işlemini el ile yapmam gerekiyor. 

Networkteki diğer X bilgisayarının hiç bir durumda sunucular ile iletişimi kesilmiyor. yine aynı node üzerinde çalışan sunucular birbirleri ile haberleşebiliyorlar. sorun sadece sanal makinelerin taşınmasından sonra ve sanal makineler arasında oluyor.  

  Ne kadar anlatabildim bilmiyorum. Böyle bir sorun ile daha önce karşılaşan veya fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

 

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 13/06/2014 18:36

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba, Hyper-V Live migration icin her iki sunucudada butun gereksinimlerinin var oldugunu dusunerek probleminizin muhtemelen switch yada fiziksel ethernet kartindan kayaklidir. Eski Firmware surumune sahip Hp Procurve switchlerde buna benzer Vmware ile bilinen yasanmis bir problem mevcuttur. Fakat ortlama 10-15 dakika sonra baglanti gelmektedir restart gerekmemektedir.


Eger imkaniniz var ise Live Migration icin dedicated bir network karti kullanarak ve aradan SW baglantisini kaldirarak Live Migration islemini test etmenizi oneririm. Ayrica size yardimci olmasi acisindan makalemin linkini paylasiyorum. http://get-itlabs.com/ortak-storage-alani-olmadan-hyper-v-live-migration/

 
Gönderildi : 14/06/2014 05:51

(@YavuzARAS)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

 dedice hat kullanarak yaptığımız taşıma işlemide bi sonuç vermedi. firmware upgrade işleminide bi deneyelim. 

 

Cevabnız için teşekkürler. 

 
Gönderildi : 16/06/2014 14:39

(@YavuzARAS)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

sorun bizim fiziksel switch teymiş 🙂 yazdığınız cevap için teşekkürler Ersin bey.

 
Gönderildi : 20/06/2014 18:44

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Rica Ederim. Geçmiş Olsun.

 
Gönderildi : 20/06/2014 23:04

Paylaş: