Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware kurulum hakkında bikaç soru

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
381 Görüntüleme
(@erenbalta)
Gönderiler: 170
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

iyi günler arkadaşlar. Bir sunucu alıp esxi 5.5 kurmak istiyorum. hyper-v düşünüyordum fakat linux free bsd falan sorun çıkartır diye duyumlar aldığım için eşşeğimi sağlam kazığa bağlamak için vmware'de karar kıldım. 🙂 şimdi soru kısmına geçmek istiyorum;

 

x marka sunucuma esxi 5.5 kurdum diyelim. bunları yönetmek için vcenter şartmıdır? sunucuma esxi 5.5 kurduktan sonra ağ içindeki başka bir pcden  vclient ile bağlanıp sanal makinalarımı oluştursam kafi değilmidir? niye vcenter kuruyorum? ayrıca vcenter'ı nereye kuruyorum onuda anlamadım? esxi'ı sunucuya kurduk zaten vcenter'ı ağdaki herhangi başka bir pc'ye mi kurmam gerekiyor? hadi kurdum diyelim ağdaki o pc ağda sürekli durmasımı gerekir?

ayrıca bir nas server cihazı alıp sanal makinalarımı buraya yedeklemek istiyorum. bunun için v-client uygulaması yeterli oluyor mu? v-center'a gerek duyar mıyım?

 
Gönderildi : 02/06/2014 06:57

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

tek bir makinaya esxi kuracaksanız vcenter kurmadan da vsphere clienti aynı agdaki bir makinaya kurarak yonetim icin kullanabilirsiniz

yedekleme icin v-client dediginis muhtemelen vshpere-client yeterli olmayacaktır (en azından sanal makinalarınız açıkken yedek alamazsınız bu sekilde ) 

 

 

 
Gönderildi : 02/06/2014 11:36

(@erenbalta)
Gönderiler: 170
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

peki ne sekilde yedek alabilirim makinalar acikken?

 
Gönderildi : 02/06/2014 13:06

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye

Paylaş: