Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Citrix Published Apps Hakkında

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
359 Görüntüleme
(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

XenApp 6.5 üzerinde bazı uygulamaları publish ettik ve kullanıcılar receiver 4.1 kullanarak online session üzerinden application'u kullanıyorlar. Bizim istediğimiz citrix üzerindeki uygulamadaki örneğin txt uzantılı bir dosya, sürükle bırak yaparak kullanıcının local bilgisayarına kopyalatabilirmiyiz ya da local pc deki txt uzantılı dosyayı citrixte publish edilmiş uygulamaya sürükle bırak yaparak aktarabilir miyiz? Ya da citrixteki share edilmiş desktop'a? Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi Çalışmalar. 

 
Gönderildi : 13/05/2014 17:35

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;

Sürükle bırak varmı bilmiyorum ama session'a copy-paste özelliği bulunmakta. 

 
Gönderildi : 13/05/2014 20:40

(@MetinArslan)
Gönderiler: 2
New Member
 

Merhaba , 

Raw XenApp 6.5 'da resmi olarak application server - client arası drag drop yok. Fakat HotFixRollupPatch3 ile drag-drop desteği sağlandı. Uygulamalar arası bir copying olmadığı için bunun da birtakım önkoşulları var. ( Domain Relations vs. ) 

Eğer  çok büyük bir ortamın yok ise buradan HFRO3 'e yükseltmeni öneririm. Eğer esneyebiliyorsan farklı kanallarda var . ,

En sevdiğim ;

Serverdata gibi herhangi bir folder share edip onun üzerinden çalışmanı da şiddetle öneririm..

 

Selam & Saygılar

Metin Arslan... 

  

 
Gönderildi : 13/05/2014 21:06

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Fatih Hocam,

 Copy & Paste özeliğini kullanıyoruz zaten ama öyle ki Published App olarak kullandığımız programa Outlook'taki mailleri attach etmemiz gerekiyor. Aynı şekilde programdan da mail gönderdiğimiz an outlook new mail create oluyor ve sadece send yapmamız yetiyor ya da maile bir içerik yazacaksak yazıyoruz. Published App olarak outlook ve programı aynı anda senkronize çalıştırıyoruz ama kullanıcılar outlook'u localde kullanıyor programı citrixte kullanıyor. Bu sebeple sürükle bırak yapmak işimizi çözecekti aslında. HotfixRollup3 ü bir deneyeceğim umarım faydasını görünürüz. Bu arada Metin hocam sanada çok teşekkür ederim. Active Directory yapımız çok büyük 50 ülke tek domain 🙂 biz sadece kendi OU muzu yönetiyoruz o yüzden sıkıntı büyük.

 
Gönderildi : 14/05/2014 12:46

Paylaş: