Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] HyperV Teaming

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
399 Görüntüleme
(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, HyperV host sunucum üzerinde 2 tane 1 Gbit Etherneti LACP ve HyperV Port seçeneklerini kullanarak, Team yaptım. Switch üzerinden de LACP seçeneği ile ilgili port ayarlarını tamamladım. HyperV Managerdan External Switch oluşturdum ve ethernet olarak oluşturduğum Team'i seçtim. Etherneti GuestOS'a tanıttıktan sonra yaptığım testlerde dosya kopyalama sırasında dalgalanmalar tespit ettim. Yani 100MB transfer ederken birde 10MB'ta iniyor sonra tekrar çıkıyor. 2 tane 1 Gbit ethenet ile Team yaptığımdan başka bir team yapılmış makinadan 200MB data transfer yapmam gerekmez mi? Birde Guest Makinanın setttings'inde Network adapter altında Advanced Features'de Nic Teaming var. Burayı aktif etmelimiydim. Bu opsiyon hangi senaryoda aktif edilmeli.

 
Gönderildi : 10/02/2014 18:26

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhaba,

Bu iniş çıkışlar kopyalamak istediğiniz dosyların tek parça ya da çok parçalı olması ile de alakalı olabilir. VM tarafında ki ayar eğer bir vm içerisinde teaming yapmak isterseniz gerekli olan bir ayardır. Ayrıca Hyper-V üzerinde oluşturmuş olduğunuz virtual switch i management için kullanmanız önerilmez. Bu hem güvenlik hem de network hızı konusunda sizi üzebilir. Dolayısıyla management için ayrı bir network kartı kullanmanızı tavsiye ederim.

Yaptığınız teaming ayarında harhangi bir network kartını standby olarak seçtiniz mi?

Sunucunuzdan çıkan network kabloları iki ayrı switch e mi yoksa tek switch e mi gidiyor?

 
Gönderildi : 14/02/2014 13:16

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Management için ayrı ethernet kullanıyorum. 2 kartta Active. 2 ayrı switch değil tek switch kullanıyorum. Bir makale de Virtual machine queue özelliğinin kapatılması öneriliyordu. disable ettim biraz daha toparlandı.

 

 
Gönderildi : 14/02/2014 15:17

Paylaş: