Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Ses aktarımı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
822 Görüntüleme
(@MUAMMERTURKMEN)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şirketteki bilgisayarları sanallaştırmak istiyorum, bütün işlemler sunucu üzerinde yapılsın client tarafında bağlanılarak işlemler gerçekleştirilsin. vmWare kullanmak istedim ama ses gitmiyor, client tarafında bağlanıldığında sesin gelip gitmesi lazım. Citrix te bu yapılabilir mi yada alternatifleri? Aptal pc istemiyorum bütün pc ler sanal ve bağımsız olmalı.

 
Gönderildi : 25/07/2013 16:55

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Şirket bilgisayarlarını sanalaştırmak istiyorsunuz = client makineleri?

Bütün işlemler sunucu üzerinde yapılsın? Hangi işlemler hangi sunucu üzerinde?

Client nereye bağlanacak, sanallaştırdığınız VDI yani virtual desktop ortamına mı? Bu ortamı mı fiziksel güçlü bir sunucuda kurmak istiyorsunuz?

Aptal pc istemiyorum, bütün pc ler bağımsız olsun? Nasıl yani bunlar hani sanal olacaktı, amacınız bunları sanallaştırmak değil mi?

Topluyorum.

Sanki siz desktop sanallaştırma istiyorsunuz, bunun için güçlü bir server var ve bunun üzerine hyper-v yada ESX kurmak istiyorsunuz. Bu VDI yani sanal desktoplara ise  bu var olan standart pc lerden RDP yapacaksınız.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/07/2013 18:53

(@MUAMMERTURKMEN)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

aslında anlaşılabilir di ama tek tek yazmanız iyi olmuş sağolun.

evet client makineleri normal olarak

bütün sanal makineleri tek bir sunucuda toplayacağım güçlü sunucu clientler olduğu için pc üzerinde tutmak tehlikeli olur.

 aptal pc de aynı makineyi paylaşıyorsunuz, benim istediğim ayrı sanal makineler bunu anlattım.

vmware remote console gibi bir uygulama ile bağlanmak istiyorum rdp değil o yüzden citrix vb. olarak yazdım yada deneyimi olan varsa detay verirse amacım bu.

 
Gönderildi : 25/07/2013 19:14

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Selamlar,

Öncelikle bazı konulara açıklık getirip, sonra sorunuzu cevaplayacağım.

Son kullanıcı tarafında PC'lerden kurtulmak istiyorsanız, bunu yapabilmek için birkaç yönteminiz var.

1- Oturum sanallşatırması ya da Session Virtualization: Bu yöntemde sunucuda çalışan bir Windows üzerinde her bir kullanıcı için bir Windows oturumu açılır. Kullanıcılar bu oturumlarına uzaktan bağlanarak kullanırlar. Bu yönteme örnek olarak Microsoft RDS ya da NComputing gibi sistemler verilebilir. 

2- Masaüstü sanallaştırması ya da Desktop Virtualization: Bu yöntemde her bir kullanıcı için ayrı bir Windows işletim sistemi, sunucu üzerindeki hypervisor üzerinde sanal olarak çalıştırılır. Yine kullanıcıları bu işletim sistemlerine uzaktan bağlanarak kullanırlar. Bu yöntemin örnekleri ise VMware Horizon View ya da Citrix XenDesktop olabilir. 

Her iki sisteme bağlanmak içinde son kullanıcı tarafında bir çok cihaz seçme şansımız var. Ancak thin clien cihazlar sizinde söylediğiniz gibi en çok tercih edilen yöntemdir. Ancak thin clientlar hem oturum sanallaştırma hem masaüstü sanallaştırma ortamlarına bağlanmak için kullanlılabilir, siz sanki sadece oturum sanallaştırmaya bununla bağlanıyoruz gibi anlamışsınız sanırım, orada küçük bir hata olmuş.

Bunun dışında size VMware Horizon View ürününü tavsiye edebilirim. Çok basitçe kendiniz de kurup test edebileceğiniz, kurulumu ve kullanımı çok kolay olan, hem local area'dan hem de wide area'dan sorunsuzca kullanabileceğiniz bir çözümdür. Ses konusunda sorun yaşamazsınız, hatta son versiyon ile birlikte usb kulaklık/microfon ve usb kamera cihazları da desteklenmektedir. 

http://www.vmware.com/products/view/overview.html 

Ürünün nasıl kurulacağı ile ilgili detaylı bir makaleyi çözümpark üzerinde bulabilirsiniz. Ayrıca şu dosya da oldukça yardımcı olacaktır.

http://www.vmware.com/files/pdf/view/VMware-View-Evaluators-Guide.pdf

 
Gönderildi : 28/07/2013 03:35

Paylaş: