Forum

hyperV p2v sonrası ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hyperV p2v sonrası disk performansı

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
367 Görüntüleme
(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba scvmm ile fiziksel sunucuyu sanallaştırdıktan sonra disk performansında bir problem oluyormu acaba yani yeniden bir sanal disk yaratmayla aynı performanstamıdır yoksa p2v sonrası shrink vs bir best practice varmıdır.

 
Gönderildi : 08/07/2013 13:40

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

sanal sunucunun çalışma şeklinden dolayı (direk diske I/o yapamama) elbetteki performans kaybınız olacaktır. fakat bu sunucununuzun üzerindeki yüklü uygulamalar ve işlem yüküne gore hissedilebilecek veya hissedilmeyecek bir durumdur. bu durumları aşmak için ide yerine scsi disk kullanmayı veya dinamik diskler yerine sabit boyutlu diskleri seçebilirsiniz.

p2v işlemleri öncesi sunucunuzun üreticisi ile ilgili tüm yazılım ve sürücüleri kaldırmanızı öneririm.

 
Gönderildi : 08/07/2013 13:54

(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Efe bey yorumunuz için teşekkür ederim fizikselden sanal dönüşte performans kaybı olduğunu biliyorum yalnız p2v yapmakla sıfırdan sanal disk oluşturup kurmak açısından performans farkları olurmu buna göre sistemime karar vericem gerekirse sıfırdan sanal kurulum yapıcam rolleri vs taşıyıcam.Eğer hiç bir fark yoksa boşuna uğraşmayım p2v yapayım diyorum.

 
Gönderildi : 08/07/2013 14:08

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

o anlamda bir farklılık yok. ama benim sunucum çok ıvır zıvır doldu derseniz yeniden başlatmak önerilebilir.

 
Gönderildi : 08/07/2013 14:11

(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Birde şu konuda görüşlerinizi almak istiyorum HyperV de ide ve scsi disk eklemek arasında performans farkı varmıdır ide disk işletim sisteminin boot edilmesi için gerekli ve işletim sisteminin kurulu olduğu C diski için bunu seçmeliyiz peki D diski için scsi disk eklemesi yaparsak performans anlamında daha başarılı olurmu.

 

 

 
Gönderildi : 11/07/2013 12:31

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

hyper-v de hız, performans ve güvenlik istiyorsan hardiskleri raid 10 olarak yapılandırman gerekiyor.

p2v araçları ile fiziksel makinayı vhd olarak sanala taşımak performans kaybına yol açabilir.

genelde fiziksel makinayı sanala sıfırdan taşınması istenmektedir. p2v araçlarla taşırsan bir çok problemle, baş başa kalabilirsin. bu sorunlardan ilk aklıma gelenler kullanıcı sid numaralarının çakışması, fiziksel network kartında tanımlı iplerin sanal networkte çakışması gibi.

birde hyper-v ide ile scsi hdd eklemen arasında hiz ve performans farkı yoktur. scsi hdd deki olay çalışan bir sanal bilgisayarı kapatmadan hdd ekleyip, çıkartabiliyorsunuz.

ide hardisk kısmında çalışan bir sanal bilgisayarı durdurmadan hdd ekleyip, çıkartamazsınız.

Windows server 2012 de gelen bir özellik ile virtual fiber channel network adapter ile fiziksel storage cihazlarına bağlanıp oradaki hardiskleri hyper-v üzerinde kullanabiliyorsun.

 

 
Gönderildi : 15/07/2013 01:00

Paylaş: