Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-v failover cluster

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
332 Görüntüleme
(@YunusTorun)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, sunucu sanallaştırma yapmak istiyorum, elimde işe yarar bir sunucu var buna ek olarak bir sunucu ve storage alıcam ve cluster yapısı kurmayı düşünüyorum.

1) Yapıyı kurarken ilk etapta eski sunucuya dokunmadan yeni alacağım tek node ve storage ile failover cluster yapısı kurabilir miyim? (diğer node'u ilerki zamanlarda eklemek istiyorum) 

2) İlk etapta cluster yapısı kurmadan tek sunucu ve storage kurup üzerinden vm'ler çalıştırsam, daha sonra cluster yapısına geçirmek için oluşturduğum lun'ları Csv yaparsam lun'ların içindeki veriler silinir mi? 

3) Node'lar aktif-pasif çalışacağı Lun'ları Csv yapmamın bir önemi var mı?

 
Gönderildi : 09/05/2013 18:44

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

tek node ile cluster kurabilirsiniz. herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. fakat failover mantığına ters olduğu için cluster içerisindeki yapınız nereye fail olacak, dolayısıyla bu işlemi orta vadeli değil de kısa surely geçiş senaryolarında uygulayabilirsiniz.

her iki sunucu içerisinden olması gerektiği gibi erişiliyorsa csv olarak değiştiriyor olmanız veri kaybına yol açmaz. csv olarak yapılandırdığınızda disk yapınız değil ona erişiminiz değişir. online yerine reserved şekilde görürsünüz.

hyper-v ihtiyacınız için csv yapılandırması yapmanız önerilir. her iki sunucu tarafından da aynı anda erişilebilir durumda olur. herhangi bir sorununuzda diğer sunuculardan bağımsız olarak bir sunucunuz için live migration özelliğini kullanamayacaksınız. 

 
Gönderildi : 10/05/2013 12:07

Paylaş: