Forum

hyper-v altında net...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hyper-v altında network sorunsalı

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
370 Görüntüleme
(@yigitbelevi)
Gönderiler: 132
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

2008 R2 sunucum üzerindeki hyper-v altında sanallaştırma yapmıştım.Çalışan işletim sistemim için net ip si için sunucum üzerindeki ethernet portlarından bir tanesini bağlağlayıp kurulsal switch üzerinden haberleşmesini sağlıyordum.Bugun debian linux kurulumu yapmak geldi aklıma  (squid kullanmak için) bunun için  yeni sanal sunucu dosyama eski ağ bağdaştırıcısı olarak 2 adet port ekledim (bir tanesi eski kullandıgım port net portu bir tanesi local ip için bunuda local switch e bağladım).

Sorunum su debian kurulumu tamamladı net e çıkıyor ve localdeki makinalara ulaşabiliyor ama anladığım kadarıyla butun ag trafiğini bu yeni bağladığım local porttan almaya kalkıyor (sonuçta local networkümde baska bir sunucu bulunuyor ve localdeki makinalara internet erişimi veriyor) bu yüzden ben her nekadar gateway olarak bu yeni kurdugum makina ipsini versemde çıkış yapamıyorum.

Bu bir handikapmıdır? (çünkü 2 adet eski tip ağ bağdaştırıcısı olarak sisteme tanıttım ve kullandıgım ethernet portlarından birisi diger sanal makinam ile ortak kullanılmakta)

 yardımlarınızı rica etmekteyim 

 
Gönderildi : 19/03/2013 21:27

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

eski ağ bağdaştırıcısı kastınızı tam anlayamadım ama eğer fiziksel olarak yeni bir kart taktıysanız, bunların birini debian wan için birini debian lan için atayıp, debian üzerinde gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra böyle bir sorun yaşamamanız lazım.

eğer fiziksel takmayıp, sanal kart eklediyseniz sonuçta ikisi de aynı networke bağlı olduğundan sorununuz bu olabilir.

performans ihtiyacınıza göre sanal makinalar için ayrı ayrı kartlar kullanmayı kendiniz belirleyebilirsiniz. ama hyper-v üzerinde management için yani sizin uzaktan bağlanıp fiziksel makinayı yönetmeniz için ayrı bir kart kullanmanız önerilir. 

 
Gönderildi : 20/03/2013 14:34

(@yigitbelevi)
Gönderiler: 132
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Öncelikle ilginiz için teşekkürler,

Makinaya fiziksel kart bağlamadım.eklediğim kartlar hyper-v içindeki sanal kartlar.Sunucum üzerinde 4 adet ethernet bulunmakta bunlardan 2 tanesini üzerinde çalışan kullandım.bir tanesi kurumsal metro ethernet switch e bağlı diğeri local network switch e yani tamda sizin dediğiniz gibi.

 

 
Gönderildi : 21/03/2013 01:41

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

o zaman sanırım sorun yok diyorsunuz?

 
Gönderildi : 21/03/2013 15:52

(@yigitbelevi)
Gönderiler: 132
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

🙂 aksine bu şekilde yapmama ragmen sorun var.

 
Gönderildi : 21/03/2013 17:37

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
 

sanal değilde gerçek ethernet ekleyip her bacağına gerçek ethernet verirseniz farklı olacaktır

 
Gönderildi : 03/04/2013 14:31

Paylaş: