Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

esxi 5 ethernet yardım

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
327 Görüntüleme
(@alperenselcuk)
Gönderiler: 284
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar hocalarım,

 

4 ethernet olan üzerinde esxi kurulu cihazımız var. ilk ethernete tanımlı bir IP var fakat 2. ethernete IP tanımlayamıyoruz. nasıl tanımlayabiliriz cihaza iki farklı IP den ulaşmak gerekiyor.

 

önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler 

 
Gönderildi : 22/11/2012 15:46

(@sadikkaya)
Gönderiler: 132
Estimable Member
 

Merhaba,

Aşağıdaki görselde görüldüğü gibi sizde sunucunuza bağlı NIC leri görebiliyor musunuz? Eğer görebiliyorsanız vSphere Client ile Management IP den sunucunuza bağlanarak diğer NIC lere de IP verebilirsiniz. 

 

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 22/11/2012 16:48

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Merhaba,

Amaç bu host üzerindeki sanal makineleri bir başka network'ten haberleştirmek ise eğer, 1.nic  ilk oluşturulan sanal switch'e bağlı olsun. Siz yeni bir sanal switch daha oluşturun. Başka bir network'e bağlandığınız 2. nic'i bu sanal sw 'e atayın. Bu sanal sw üzerinde de Virtual machine port group oluşturup,  diğer network 'e  bağlamak VM'leri de bu port group'tan sanal nic atayarak , Guest (Windows) içerisinden de ip ve gw set ederek farklı network 'e yönlendirebilirsiniz.

Böylelikle  1.network , 1. sanal sw'ten , 2.network 2. sanal sw 'ten akacaktır. Sanal switch eğer default ayarları ile bırakılırsa, üzerinden geçen trafiğe hiç müdahale etmez, sadece trafiği akıtır.

2 ayrı network için 2 ayrı sanal sw bu işi çözer. Ancak birine default gateway tanımlarsınız.

Belki yapmak istediğiniz senaryo budur, diye yazdım tüm bunları, umarım işinize yarar.

 
Gönderildi : 22/11/2012 22:38

Paylaş: