Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

performans

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
346 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

esx i5 performans tabında guest secili iken read rate - write rate verilerini nasıl değerlediriyoruz bazen grafik tepe noktalara geliyor disk performansı guestin fazla yuku gibi değerleri nasıl analiz edebiliriz. örnekleme yaparak söyleyebilirminiz.

 
Gönderildi : 28/08/2012 19:43

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Merhaba;

Aslında sorduğunuz soruya en güzel cevap VMware 'in aşağıdaki sitesinde best practice 'leri ile birlikte verilmiştir. Olması gerken değerleri de burada görebilirsiz.

http://pubs.vmware.com/vsphere-4-esx-vcenter/index.jsp?topic=/com.vmware.vsphere.dcadmin.doc_41/vsp_dc_admin_guide/performance_statistics/c_monitor_performance.html

Disk performance 'da read / write 'tan ziyade en önemli nokta latency (gecikme) olup olmadığıdır. Bunu sık sık kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ortalama bir SAN altyapısında 30 ms 'in üstünde seyreden bir device latency graifiği başınıza ağrıtacaktır.

Bunun dışında arasıra sanal makinelerin Disk I/O grafiklerinin artması ve düşmesi normaldir. Çünkü sanal sunucuda bir Exchange SQL , Oracle vs. çalıştırdığınızda I/O üretmesi normaldir. Yada sanal makinenin yedeğini alırken. Ancak çok fazla iniş çıkışlarda bir performance sorunu olduğunu gösterebilir. Bu durumda storage tarafını kontrol etmenizde fayda olabilir.

Kısacası yorumlar ortamınıza biraz değişiklik gösterebilir. Bu nedenle altyapınızı iyi bilmek gerekir.

Saygılarımla.

 

 
Gönderildi : 28/08/2012 23:28

Paylaş: