Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

ESXi Sunucu Tavsiyesi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
447 Görüntüleme
(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

1. Datacenterimizi buyutme gereksiniminden dolayi yeni sunculara ihtiyacimiz var. Fakat sunucu kabinlerinde yeni fiziksel sunucu eklemek icin cok fazla alan mevcut degil bundan dolayi 1U buyuklugunde sunucular almamiz gerekmekte. Gereksinimlerimiz icinde her sunucuya 4 adet HBA karti takma zorunlulugumuz bulunmaktadir. Sunucularin data shetlerini inceledigimde Expansion terimini cok fazla kavrayamadim. "Sanirim sanallastirma ile birlikte donanim bilesenlerini unuttum :)"  Expansion card maksimum takabilecegim kart anlamini tasimaktadir yoksa mevcut olanlara (onboard varsa)  ilave takabilecegim kart miktarimidir ? Cunku bazilarinda bu durum belirtilmis.


Mevcut cluster yapimizda IBM sunucular bulundugundan benim buldugum sunucu modeleri asagidadir. Bu sunucular benim 4 Adet HBA gereksinimi karsilayabilir mi ?


http://www-03.ibm.com/systems/x/hardware/rack/x3550m4/specs.html


http://www-03.ibm.com/systems/x/hardware/rack/x3530m4/specs.html       *** Bunda Onboard kart yuvasi oldugu belirtilmis.


http://www-03.ibm.com/systems/x/hardware/rack/x3250m4/specs.html


2. Tavsiye edebileceginiz ve kurulumlarda kullandiginiz sunucu modelleri var ise memnun olurum. HP Gen8 sunucular diger bir alternatifim olabilir.


Saygilarimla

 
Gönderildi : 02/08/2012 12:26

(@ibrahimcekici)
Gönderiler: 24
Eminent Member
 

Merhaba,

İncelemiş olduğunuz IBM x3550M4 modeli tam olarak beklentilerinizi karşılayacak ürün olarak gözüküyor. 1U sunucularda 4 adet PCIe slot bulmanız cok zor. Dual Port olarak 2 Adet HBA kartı bu sunucu uzerinde kullanılarak 4 Port Saglanabilir.

-E5-2600 serisi işlemciler kullanılabilmesi

-4 adet onboard 1Gig Ethernet portu bulunması

-2 adet 10 Gig Ethernet' in PCIe slot kullanılmadan sağlanabilmesi

-2 adet PCIe slot bulunması ( muhtemelen 2 Adet Dual Port HBA kullanabilirsiniz )

-8 Adet HDD takılabilmesi (Local Datastore kullanacaksanız)

Daha fazla detay Redbook' ta var. http://www.redbooks.ibm.com/technotes/tips0851.pdf

Kolay gelsin..

 

 

 
Gönderildi : 02/08/2012 16:51

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Cevabiniz icin tesekkurler.


Sanirim omurga switchmize 10Gb ethernet modulu alip, 10Gb baglantisini F/O yerine ethernet uzerinden yapmak en mantıklı yol olucak. Aksi halde tek kartta ıkı port gorunuste yedeklılık gıbı olsada, kartın kendısınde meydana gelebılecek bır problemde sunucunun faıl duruma dusmesıne sebeb olacagı dusuncesındeyım.


Iyı calısmalar

 
Gönderildi : 03/08/2012 13:27

(@ibrahimcekici)
Gönderiler: 24
Eminent Member
 

4 Adet HBA nin neden gerekli olduguna bagli aslinda yedeklilik. Tek Storage soz konusu ise 2 kart ile zaten yedeklilik saglanmis oluyor.

Ama sadece path sayisini artirmak icin istemiyorsunuzdur 4 adet kartı. 

Aynı risk 2 adet 10Gig ethernet icinde gecerli. 2 portu tek kart ile sunacaklar size, o kart arizalandiginda tum baglantinizi kaybetmis olacaksiniz.

Dedigim gibi , eger sunucu ikiden fazla SAN Fabric'e baglanmayacaksa en ideal cozum 2 adet tek portlu HBA kart kullanmak , eger ikiden fazla Fabric'e baglanacaksaniz da yine iki adet Dual port HBA kullanmak.

iyi calismalar..

 

 

 
Gönderildi : 03/08/2012 14:48

Paylaş: