Forum

Citrix Farm Hakkınd...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Citrix Farm Hakkında

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
487 Görüntüleme
(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Resimdeki gibi WSZ1760-1 benim XenServer üzerinde kurulu sanal 2008 R2 makinam. Xen 6.5 yüklü. WSZ2907 olan da benim fiziksel 2008 R2 makinam. Farm' a ekle dedim bütün ayarları yaptım ve şuan farm' a ekli olarak görünüyor. Ben bu WSZ2907 makinayı XenCenter üzerine ekleyerek aynı konsoldan ikisinide yönetebilir miyim?  Birde Citrix'ten paylaştırdığım Desktop' lara ulaşacak kullancıılar için balance ayarı yapmak istiyorum. Yani 5 kullanıcı WSZ1760-1 server'ında oturum açtığında 6ncı kullanıcı WSZ2907 seerver' ına aktarılsın istiyorum. Bunu nasıl yapacağımıda bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

 

Bu konu 8 ay önce Hakan Uzuner tarafından düzenlendi
 
Gönderildi : 07/06/2012 12:25

(@EnginBacak)
Gönderiler: 169
Estimable Member
 

hocam merhaba,

 Açıkcası soruyu tam anlayamadım ben.2
adet XenApp serverin mevcut.Bunlardan biri XenServer uzerinde sanal olarak
koşmakta.Diger XenApp da fiziksel makina uzerine kurulmus w2k8 r2
 üzerinde koşmakta.Şimdi XenCenter üzerinden sadece XenServer kurulu
serverlari manage edebilirsin.Eğer anladıgım gibiyse WSZ2907 isimli
makinanı XenCenter uzerinden manage edemezsin.Load balancing konusuna gelince.Load Evaluators kısmından default olarak sistem load balancing yapmaktadır.Ama app bazında farklı bir load balancing istiyorsan .load evaluators kısmından yeni bir kural olusturup oradanda Application User load secip belirttiğin sayıyı vererek load balancinh yapabilirsin.Istersen bunu Server used load secenegi ile server da acilan session sayısı kadar da load balancing yapabilirsin.Load Evaluators ile ilgili aşağıda ki linki incelemeni öneririm.
 

http://support.citrix.com/proddocs/topic/xenapp65-admin/lm-wrapper-v2.html

 Ayrıca ,

 Citrix XenApp
serverlarda
 Qfarm /load
komutu ile farm’daki sunucuların yük parametrelerini sorgulayabilirsin.

 

http://www.jhouseconsulting.com/2008/07/09/citrix-load-evaluators-25

 

LBDiag ile de
load balancing çalışıyor mu evaluate edebilirsin.

 

http://support.citrix.com/article/CTX124446   

 
Gönderildi : 11/06/2012 14:22

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam Çok Teşekkür ederim, tam aradığım cevap buydu valla 🙂

Sana bir sorum daha olacak. Şuan sistemim sayende çalışıyor ama şöyle birşey var. MURAT isminde bir farm var ve bu farm a 2 server bağlı. User logon olunca 1 nolur server a atıyor ve orada masaüstünü gösteriyor. Sonra kullanıcı logoff ve ardından tekrar logon olunca bu sefer 2 nolu server a atıyor. Folder Redirection yaptığım için masaustu dosyaları falan gelir ama mail' ini vs ayarları tekrar kurmak gerekiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? 2 tane farklı desktop paylaştırdım 1 nci server' a 1 nolu kullanıcı , 2nci server' a 2 nolu kullanıcı login olsun dedim bu şekilde hallettim ama server' lardan biri down olduğunda diğer server' a yönlendirsem yine ayar yapmak geekir. Bunun bir yolu yok mu? yani serverlar kendi aralarında user profile kopyalama yapabilir mi? Umarım çok karışık olmadı 🙂

 
Gönderildi : 14/06/2012 17:21

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Profile yönlendirme ile ilgili şöyle birşey yaptım. Aynı domainte başka bir server' da PROFILE ismiyle paylaşım açtım ve citrix' e bağlanan kullanıcının hesabında "Terminal Server Profile" bölümüne bu adresi yazarak sabit olarak profil bilgilerini burada tutmasını sağladım. Böylece hangi server' da oturum açarsa açsın hep aynı yerden profil bilgilerini okuyor. 🙂

 
Gönderildi : 14/06/2012 18:44

(@EnginBacak)
Gönderiler: 169
Estimable Member
 

Selam hocam,

 

Citrix XenDesktop ve XenApp profile management icin en performanslı ve kolay cözüm.Citrix User proifle management oneririm.UPM (Citrix sitesinden) download ettikten sonra hem dc ye hemde XenApp servera kuruyorsun.DC yi restart ettikten sonra.UPM adm templati goup policye ekle aşağıda ki linkden de bakarak gerekli policy ayarlarını verdigin takdir de gayet basarili bir user profile management in olucaktır.Microsofy folder redirection ve terminal server profile gore çok daha sağlıklı olucaktır.

 

 

Bu ileti 8 ay önce Hakan Uzuner tarafından düzenlendi
 
Gönderildi : 15/06/2012 18:39

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba hocam,

Profile Management Gerçekten çok güzelmiş video ya baktım az önce. Profile management ayrıca Lisanslı sanırım. Çünkü indirmeme izin vermiyor pasif olarak görünüyor. Bilgilendirmen için çok teşekkür ediyorum. 

 
Gönderildi : 15/06/2012 19:06

(@EnginBacak)
Gönderiler: 169
Estimable Member
 

Selam hocam,

 lisanslı bir ürün değildir login oldugunda indirebilmen lazım ama sorunun çözüldüyse sıkıntı yok.Kolay gelsin sanada hocam saol.

 
Gönderildi : 15/06/2012 19:31

Paylaş: