Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware Forum 2012 hakkında.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
321 Görüntüleme
(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar;

 Bugün Istanbul - SwissOtel Bosphorus 'ta yapılan VMware etkinliğine katıldım. İlk kez gerçekleştirilen bu etkinlikte , Türkiye 'de de bir VMware ekibi olduğunu görmüş olduk. Ayrıca partner'ler ile birlikte ve VMWare tarafından gerçekleştirilen oturumlara katıldık.

 Açılış konuşması kısmında Ulaştırma Bakanımız da katıldı ve devletin Bulut Bilişim'e bakışını anlattı. Bu çok ilginç oldu benim için. IT ' nin bu seviyede deskteklendiğini görmek beni çok memnun etti. 

Bir diğer önemli gelişme,  VMware Fault Tolerence tarafında 1 vCPU kısıtlamasını çözmüş ve 4 yada 8 vCPU 'ya sahip sanal makinelerde testlerin yapıldığını VMware 'den öğrendim. Bu da çok güzel bir gelişmeydi. Bildiğiniz üzere, VMware Cluster 'da FT özelliğini aktif ettiğiniz sanal sunucuda 1 vCPU verebiliyordunuz. Bu kısıtlamadan dolayı database, application kritik sunucularda diğer cluster çözümlerini kullanmak zorunda kalıyorduk. Bu gelişme çok önemli.

Ayrıca VMware Türkiye , bir call center proje üzerinde çalışıyormuş.Tamamlandığında,  sorun yaşadığınızda, artık tek çare yurtdışını aramak olmayacak. Direkt VMware Türkiye Destek Hattı'nı arayıp, destek alabileceğiz.

 VMware vCenter Operations Manager ürünü hakkında da bilgi verildi. vCenter 'a entegre olabilen ve ondan aldığı datayı işleyip, size alert'ler üreten, ortamınızın sağlığını kontrol eden güzel bir ürün. Ayrıca ileriye dönük sisteminizle ilgili size tahminler ve öngörülerde sunabiliyor.

Şimdilik aklıma gelen sıcak gelişmeler bunlar,

Saygılarımla.

 

 
Gönderildi : 11/05/2012 00:10

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

bilgi paylaşımı için teşekkürler.

vmware zaten bu alanda lider konumda ve uzun süre de liderliğini koruyacağı kesin sanırım.  

 
Gönderildi : 11/05/2012 00:35

Paylaş: