Forum

Hyper-V Duraklatılm...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V Duraklatılmış Hatası

24 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,751 Görüntüleme
(@tufandemir)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

 Aşağıda bulduğum bilgilere istinaden artı100gb. boş alan olan (içinde hiçbir veriyok) f partitionunu kullanarak birleştirme yapamazmıyım?

teşekkürler.

 

http://www.extend-partition.com/resource/resize-partition-VHD-windows-7.html

http://www.partition-tool.com/resource/resize-virtual-hard-disk.htm

 

 
Gönderildi : 22/03/2012 21:01

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Hocam sakı snapshot alınmış bir disk ile işlem yapayım deme data kaybına uğrama olasılığın çok yüksek olur. Ayrıca birleştir dediğinde orjinal yerinde birleştirmek isterki o disk üzerinde yeterli yer olmadığı için bu işlemi de gerçekleştiremez.

Hocam açıkcası ya sunucuna yeni ve yüksek kapasiteli bir disk takmalısın yada daha önce hiç denemedim ancak vhd ve avhd dosyalarını başka bir alana manuel olarak kopyalayıp orada birleştirmeyi deneyebilirsin.

Ancak bunun yerine bence Export ile sanal makineyi öncelikle başka ve yüksek kapasiteli bir disk üzerine alarak yedeklemiş olmak. Böylece eliniz güçlenir. Bağladığınız usb ile ilgili olarak sektör boyutu konusunda bir sıkıntı var sanırım. İlgili diski standart olarak ntfs şeklinde yeniden formatlayarak merge işlemini tekrara denemenizi öneririm.

Yukarıdan bağımız olarak eğer sunucunuza usb disk yerine yüksek kapasiteli bir disk takabilirseniz export işlemini bu disk üzerine yapıp ardından da burada sanal makineyi import ettikten sonra snapshot ı silmeyi deneyebilirsiniz. Tahmini olarak disk üzerinde boş alan olarak minimum 500 GB yer olmasına dikkat etmelisiniz ki birleştirme işlemi problemsiz tamamlanabilsin.

Cevabınızı bekliyor olacağım, kolay gelsin...

 
Gönderildi : 22/03/2012 21:09

(@tufandemir)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

dediklerinize dikkat edeceğim.

yanlız sistemin çalışması önemli değil avhd dosyasının içeriğini görsek yeterli. bu mümkünmüdür yada thirtyparty yazılım varmıdır?

 
Gönderildi : 22/03/2012 23:39

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Hocam avhd dosyasının içeriğini sisteme bağlayarak görüntüleyebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken avhd dosyasını üzerinde herhangi bir değişikliğe karşı korumak maksadıyla Read-Only olarak bağlayıp içeriğini görmek önemli.

NOT: avhd dosyaları üzerinde farklılıkları barındıran differencig disklerdir. Bu nedenle yedekleme amacıyla aldığınız dosyaları kontrol etmenizde fayda var.

Bu aşamada Hyper-V sunucunuzda Server Manager konsolunu kullanarak Disk Management bölümüne gelelim. Disk Management a sağ tıklayıp attach vhd diyelim. Karşımıza çıkan ekranda Browse diyelim ve avhd dosyasının bulunduğu klasöre gelelim. Burada sadece vhd dosya tipleri listelendiğinden avhd dosyalarını göremeyeceksiniz. File Types bölümünde All Files seçeneğini seçtiğinizde avhd dosyalarıda görüntülenecektir. Burada ilgili avhd dosyasını seçip OK diyelim. VHD Attach ekranında Read-Only seçeneğini işaretleyip ardından OK diyerek avhd dosyasını sisteme bağlayabilirsiniz. Ardından Windows Explorer ile içeriği görüntüleyip dosyalarınızı yedekleyebilirisiniz.

Yedekleme işlemini tamamladığınızda sisteme bağladığınız avhd dosyasına Disk Management konsolunda sağ tıklayıp Detach VHD seçeneği ile sistemden bağını koparabilirsiniz. Bu aşamada karşınıza çıkan seçeneği seçmemeniz önemli, çünkü bu seçenek ilgili avhd dosyasını silecektir.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 23/03/2012 01:39

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

geçmi kaldım bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla f diskiniz üzerinde 10gb bir doküman var. bunları 1 tblik diskinize aktarıp (dosya paylaşımları security ayarlarını da aktarmak için robocopy kullanabilirsiniz) diskpart ile f partitionunu sildikten sonra yine diskpart ile e yi expand edebilirsiniz. bundan sonra e diskinde yer olduğu için sunucuyu kapatıp merge işlemini bitirebilirsiniz. işiniz bittikten sonra e diskini shrink edin ve kalan alana f diskini yaratıp dosyalarınızı geri aktarın. 

 
Gönderildi : 26/03/2012 01:58

Sayfa 2 / 2
Paylaş: