Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Esx Sunucu üzerinde ethernet Paylaşımı

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
400 Görüntüleme
(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhabalar;


Esx sunucumuz üzerinde tanımlanan yapımızda 2 adet uplink fizksel ethernet üzerinde şekildeki  Load balancing yapısı kurulmuştur.Bu şekilde eth kartları ikiside aktif olarak trafiği üzerinden geçiriyor sanırım.Ben buraya 3. yada 4. eth ekleyip aynı anda onlarıda bu load balance yapısına katabilirmiyim.Ayrıca sanal sunuculardan herhangi biri için mesela profile srv için sen sadece bu eth kartından tek başına git diyerek onu tek başına bir eth yönlendirebilirmiyim.Şekilde yapıya istinaden bu konularda biraz bilgi verirseniz sevinirim.


 
Gönderildi : 16/03/2012 18:55

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Evet baska bir ethernet karti taktiginda onlarida teaming yapabilirsin.load balance icine dahil edebilirsin.

ikicinci sordugunuda su sekilde yapabilirsin. bir adaet vswitch olusturusun sadece o vm machine ni o switche eklersin o sekilde dedicated olur ama cokta onerilen bir sey degil. O ethernet kartinda bir sorun oldugunda sistemin durmus olacak.

 

 
Gönderildi : 16/03/2012 20:58

(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Anladım Evren bey.Aklıma gelmişken bir sorum daha olacak.Fail tolerans şimdi ethernet kartlarından biri down olduğu zaman bütün trafik diğer ethernet kartı üzerinden mi sağlanmış olacak.Sanırım bu yüzden trafiği tek bi ethernet  kartından aktarmam sorun olacak.Birde şunu soruyim şimdi benim tanımlayacağım diğer vswitch içine şu an benim 2 tane ethernet kartım boşta onları eklesem ve yoğunluk olan sanal sunucumada teaming yapacak şekilde eklesem sanıırm bu riski de ortadan kaldırmış olurum değil mi ?

 
Gönderildi : 16/03/2012 23:38

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Bu sekilde kullanabilirsin. Bende onerilen bir networking configurasyonunu buraya eklerim. Tavsiyem ekstra ethernet karrti eklemenizdir.

 
Gönderildi : 17/03/2012 00:28

(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Önerilen bir konfigurasyonu paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler...

 
Gönderildi : 17/03/2012 00:48

Paylaş: