Forum

VMware ile sanal iş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware ile sanal işemler

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
351 Görüntüleme
(@barissaygin)
Gönderiler: 106
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sanallaştırma konusunda başlangıç yapmaya çalışanlardan biriyim.

Bu konuda kafama takılan 3 konuda aydınlatırsanız sevinirim.ESXi ile çalışmaya başladım.Felaket senaryoları

1..vCenter Converter Standalone üzerinde  , networkteki bir makinayı sanallaştırırken destination type için product seçenekleri sunuyor, VMware player 1, 2, 3,4 versiyonları Workstation 6,7,8 gibi. Genellikle en son versiyonu seçmek tabiki daha mantıklı. Ama bu versiyonların biribirinden çok farkı mı oluyor? Yani seçilen product'a göre  dosya yapısı, sanala cevirme işlemi sonrası elde edilen dosyanın sıkıştırma oranı daha mı iyi oluyor, nasıl bir fark var anlayamıyorum?

2..Windows 2003 Server üzerinde yüklü VMware workstation üzerinde sanal çalışan WinXP nin dosyalarını , başka bir makineye kopyalayıp VMware Player ile çalıştırabildim. ESXi üzerinde çalışan bir sanal işletim sistemini, ESXi yüklü başka bir makinaya koymak ve çalıştırmak için yine kopyalama yöntemi mi kullanılıyor?(ESXi den ESXi 'ye bunu nasıl yaparım bilmiyorum)

2..Free olan ESXİ üzerindeki sanal işletim sistemini, başka bir tür  VMware ürünü üzerinde(Mesela MS Windows üzerine kurulan VMware Server programı üzerinde veya ücretli ESX üzerinde) çalıştırabilmek için ilave bir işlem gerekir mi? Sanal işl. sistemi dosya yapıları her üründe farklı bir yapıya mı sahip?

 

 
Gönderildi : 17/02/2012 14:45

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
1-Her vmware versiyonunda örneğin vmware workstationda 6 da versiyon numarası farklı 7de farklı 8 de farklı. Bu nedenle kullanacağınız platforma bağlı bir seçim yapmalısınız.Örneğin Esxi 5.0 veya workstation 8.0 kullanıyorsanız en son versiyonu seçebilirsiniz.Aksi durumda örneğin vmware workstation6 kullanırken ürünü 8 versiyonunda convert ederseniz workstation üzerinde açamazsınız. Geniş versiyon bilgisi için http://en.wikipedia.org/wiki/VMware_ESX buraya bakabilirsiniz.

2-Bu şekilde çalıştırabilirsiniz.Yedekleme yazılımları ile dilerseniz farklı hostlara replike edebilirsiniz.Bu size kalmış.

3-Free olan bir üründeki sanal makineyi ücretli olan bir versiyondada çalıştırabiilirsiniz.Free olanla ücretli olan arasında farklar özellik farklarıdır.Genelde kullanılacak donanım miktarı ve yüksek erişilebilirlik özellikleri ücretli olan versiyonda öne çıkan özelliklerdir.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 17/02/2012 17:38

Paylaş: