Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware DRS

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
399 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

test ortamında drs kurulumunu yaptım. drs içine 2 hostu attım ve bir hosta bir guest kurdum. benim andğım kadarıyla hostumun birinde guest calışıyor diğer hostta bir yuk yok ve anladığım kadarıyla boşta olan host standby moduna gecmeli. makalede New Resource Pool yapılandırmasını oluşturmadım. hostların biri neden standby moduna gecmedi. makaledeki adımları doğru yaptığıma eminin sadece New Resource Pool adımına kadar yapılandırdım. standby modunun bir suresimi var.

New Resource Pool yapılandırmasında ise hostumun cpu değeri 2x3.192 ghz ram ise 1999.49 resource pool ayarlarında ram max 1500'e kadar gelsin sonra diğer hosta gecsin bu yapılandırma içinde menude nereleri ne yapmalıyım.

bahsettiğim konuların doğruluğundan emin değilim yanlış noktaları lütfen düzeltin!

saygılar

 
Gönderildi : 16/02/2012 18:37

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Selamlar,

Konular biraz karışmış sanırım. Resource Pool'un yapmaya çalıştınız şeylerle hiç alakası yok öncelikle onu söyleyeyim.

DRS ile birden fazla esxi hostunuzun olduğu ortamlarda hostlar arasında yük dengelemesi yapabilirsiniz. 2 hostunuz ve üzerlerinde çalışan 10 sanal makinanız olduğunu düşünün. Hostlardan birinin cpu kullanımı %70 diğerinin ki ise %30 olsun. DRS yüksek kullanım oranına sahip hosttaki sanal makinaları müsait olan hosta taşıyarak yük dengelemesi sağlar.

DPM ile ise bir çok hostunuzun olduğu durumlarda tüm sanal makinalarınızı eldeki hostların bir kısmı ile çalıştırabiliyor iseniz, boşta kalan hostları otomatik olarak shutdown eder. İhtiyaç halinede ILO/IPMI ya da wake-on-lan gibi teknolojileri kullanarak tekrar açar. Bu sayede elektrik ve soğutma konularında tasarruf sağlamış olursunuz.

Sadece 2 host ve 1 sanal makina varsa ne DRS ne DPM düzgün çalışmayabilir zira dengelenecek yük yoktur ve boşta kalan makina da olası bir fail durumda high availability için kullanacağında kapatılmaz. Bu sistemleri test edebilmek için biraz daha büyük bir envantere ihtiyaç duyarsınız.

Sizin kafanızda canlandırdığınız türden bir durum değil maalesef.

 

 
Gönderildi : 18/02/2012 02:04

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Peki hocam resource Pool ayarları hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz. Yani ornek cpu yada ram konfigürasyonu nasıl yapılır resource Pool tabında. 

 
Gönderildi : 18/02/2012 20:20

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Resource Pool ise sahip olduğunuz toplam kaynağı alt parçalara bölebileceğiniz bir container objedir. Bir RP oluşturup istediğiniz CPU/RAM miktarını rezerve edebilir ya da limitleyebilirsiniz. Bu RP'nin altında çalışan sanal makinalar, RP için ayırdığınız toplam kaynağı paylaşırlar.

 
Gönderildi : 19/02/2012 00:34

Paylaş: