Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

isolation address

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
363 Görüntüleme
(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

vmware esxi 4.1 de isolation address diye özellik var.Bu özellik hangi durumlarda kullanılır ya da özel durumlar için mi geçerlidir ?

 
Gönderildi : 02/12/2011 20:08

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Selamlar,

HA cluster'ına dahil olan esxi hostlar birbirlerine hearthbeat paketleri yollayarak diğer hostların durumunu kontrol ederler, Bu şekilde bir host fail olursa diğerlerinin bundan haberi olacaktır. Herhangi bir host bir diğerine yolladığı paketten yanıt alamazsa, "acaba diğer host mu fail oldu yoksa benim network bağlantım mı koptu" diye merak ederek "isolation address"e bir ping atarak cevap almaya çalışır. Cevap alırsa diğer hostun fail olduğuna kanaat getirir, cevap alamazsa kendisinin networkten izole olduğunu düşünür ve ve üzerindeki sanal makinalara, cluster ayarlarında VMware HA > Virtual Machine Options altındaki Isolation response ayarı ne ise onu uygular.

Isolation Address varsayılan olarak vmkernel'in default gateway'idir. (esx'de ise service console'un default gatewey'idir) Cluster içindeki her host isolation address'e ping atabilmelidir, aksi halde cluster configurasyon hatası verir. İstenilen durumlarda ek isolation address'ler eklenebilir ya da default address address iptal edilebilir.

http://kb.vmware.com/kb/1002117

Erkal Aslankara
www.aslankara.com 

 
Gönderildi : 04/12/2011 01:05

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Çok açıklayıcı ve net bir cevap olmuş.Teşşekür ederim Erkal Bey

 
Gönderildi : 05/12/2011 11:30

Paylaş: