Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

remotefx i kullanabilmek için yardım

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
332 Görüntüleme
(@ArbayHACUNOGLU)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

3 node dan oluşan 3 ayrı fiziksel sunucu. Ve 1 adet AD fiziksel sunucu. 4 fiziksel makine. 4 makinede 2008r2 ent. Hyper-V failover cluster yapısında kurulmuştur. İçerisinde 1 adet AD sanal makine2008 r2std. 1 adet TS için ayrılmış 2008 r2 std. 5 adette W7 enterprise. tüm işletim sistemleri 64 bit. Bu yapı içinde her kullanıcının thin clientler ile TS olan makineye bağlanmasını istiyorum. Fakat TS olan makinede oturum açmayıp her kullanıcıya tanımlanmış olan W7 sanal makinelerde oturum açmalarını istiyorum.

Bu mümkünmüdür?

Bu iş için 5 adet TS cal lisansı almalımıyım? 

 W7 olan makinelere kullanıcılar bağlandığında remotefx özelliğini kullanabilirlermi. (Nodelarda quadro4000 ekran kartı var ve sanal makine donanım eklemede remotefx aktif)

 Uygun fiyatlı ve remotefx destekleyen thin client varmı?  Şu anda elimde ncomputing cihazı var. Ama remotefx i aktif hale getirdiğimde uzak masaüstü ile bağlanamıyor.

 
Gönderildi : 23/06/2011 21:02

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhaba,  

Her kullanıcı ister dedicated ister pool mimari ile istedği VD ortamına bağlayabilirsin, bunun için tasarlanmış Wyse,Ericom ve IGEL'in thin clientları mevcut.  Bu cihazların içerisinde accelaretor işlemi yapan chipler mevcut, bunun getirisi uygulamana bağlı olarak değişir normal thin client yada W7 bilgisayarlada remoteFX ile gelen bitmap compression özelliklerini kullanabileceksin.

Lisanslama tarafında VDI ve VDA suite mevcut senin durumunda VDI suite yeterli görünüyor, maliyet firma anlaşmasına göre değiştirği için birşey diyemiyorum

 
Gönderildi : 23/06/2011 21:38

Paylaş: