Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware 4.1 data recovery olarak backup almak

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
321 Görüntüleme
(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member
Konu başlatıcı
 

merhaba gereklı olan tum yuklemelerı yaptım data recovery kurulumuda yapılda bır backup stratejısı kurmam lazım


sızce nasıl bır backuplama yapsam mantıklı olur sana sunucuları alırken defautl olarak ayarları bıraksam bır sakınca olurmu http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2010/08/07/vmware-data-recovery-ile-yedekleme-lemleri.aspx


bu makeledekı gıbı defautl yapsam bı sakınca  olurmu burda her gun full bacupmı alcak


sızce yedekleme ıslemenı nasıl yapmalıyım   her gun 1 defalına mahsus backup alsam olurmu acaba

 
Gönderildi : 12/04/2011 17:55

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Selamlar

Eger sisteminizde File server, Database server, , exchange, sharepoint,  ve DC icin Scheduled backup  kesinlikle onerilmiyor,

Mesela Exchange icin snapshot aldin sabah 8 de aksam saat 4 de sistem coktu, Exchange serveri  Snapshot ile geri getirebilirsiniz, fakat  Fakat sistemdeki 8 -4 arasi mailleri kaybedersiniz. Exchnage Server DC ile beraber calistigi icin bazi complikasyonlar da  cabasi.

Hyper-v olsun, Vmware olsun  butun sanallastirma plaformlarinda Snapshot alinmasinin temel sebebi Software updateleri ve service pack uygulamalari yuklenmeden once alinan snapshotlar sayasinde Eger sistemde beklenmedik bir sorun cikarsa , kolaylikla snapshot  geri dondurulebilir. Ama Dedigim gibi Snapshotlar primary backup olarak kullanilmamalidir, tabi ki bu benim kisisel dusuncem. 

Madem vmware kullaniyorsun En guzeli Vmware HA kullanarak failover senaryasu olusturmandir, 3.party software ile sistemdeki serverlerin yedegini alabilirsin. 

HA kullanmaninda bir bedeli var, HA oldugu zaman fiber kablolamadan, lisans upgradedinden, Yeni alinacak bir serverda, Datastorage unitten soz ediyor olacagiz.

Bence bunlarin hepsini hesaplayip en guzel backup strajesini olusturmalisin

Kolay Gelsin

 

 
Gönderildi : 12/04/2011 19:49

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Merhaba;

VMware data recovery son dönemde geliştirildi.Ancak yine de bazı kısıtlamaları var olduğunu biliyorum. Çok fazla esnek bir ürün değil ama hiç olmamasından da daha iyi.  Genel default ayarları ile bırakabilirsin. Zaten önemli olan backup schedule'ların. Çok fazla ayar yapmana gerek yok.

Sanal ortamını yedekleyeceksen, sana Veeam Backup & Replication 6 ürünü şiddetle tavsiye ederim. Gayet başarılı çok güzel özellikleri var. 

Yapı tasarlamak ise tamamen şirketin yapısına, senin kararlarına ve ne kadar data kaybına tahammülün olduğuna bağlı. Ama haftada bir full , diğer günlerde incremental alacağın bir backup seni olası bir kötü durumdan kurtarabilir. 

 Saygılarımla.

 
Gönderildi : 08/08/2012 22:12

Paylaş: