Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

esx image

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
280 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

esx 4.1 içindeki os'leri  image almak istiyorum. acronicle image alırsam tekrar geri dönebilirmiyim esx .4.1 'e 

 
Gönderildi : 18/01/2011 17:58

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Dönerbilirsiniz. Ayırca image almak için vmware için üretilmiş ürünler de var. Veeam gibi.

www.veeam.com

 

 
Gönderildi : 18/01/2011 18:06

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

tekrar sormak istedim lisansım olduğu için soruyorum. diğer çözümleride incelicem. esx 4.1 uzeirndeki guest os'ye acronics yukleyip imajını alıcam ve os de bir sorun olduğunda acronics le aldığım imajı vmware manage uzerinden import ettiğimde os acılırmı hocam


tesekkurler...

 
Gönderildi : 18/01/2011 21:04

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Madem tekrar sordunuz ben de tekrar cevap vereyim 🙂 Sorun olmaz. Hatta acronis universal restore özelliği sayesinde fiziksel makinadan alınan imajı sanala dahi dönebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 18/01/2011 22:07

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Bu arada Acronis B&R 10 Virtual Edition var. Onu kesinlikle tavsiye etmiyorum. vStorage API kullanmayan sanallaştırma backup çözümlerine itibar etmemek lazım. Ama Acronis ile fiziksel makinayı image alır gibi image almanızda sorun yok.

 
Gönderildi : 18/01/2011 22:12

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

peki hocam konuyu irdelemişken uzmanını yakalamışken bi şey daha sorayım - symantec backup exe, veeamve, vranger pro hangisini secmeliyim. bu backup yazılımlarımla vSpere 4.1 uzerindeki guest os full, guest makinalardaki kullanıcı dataları, database yedekleri almak istiyorum.hangisini neden tercih etmeliyim biraz bilgi verebilirmisiniz.


(2tb bir nas cihazı almayı duşunuyorum)

 
Gönderildi : 19/01/2011 00:00

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Merhaba,

Açıkçası ben birçok vRanger hariç diğer tüm backup çözümlerini production ortamında deneme fırsatı buldum. Veeam'in sanallaştırma backup'ında CA,Symantec,Tivoli gibi geleneksel backup ürünlerine göre daha basit ve başarılı olduğunu söyleyebilirim. Tahmin ediyorum vRanger'da Veeam kadar başarılıdır. Backup konusunda 2 noktaya dikkat etmek lazım. İlki hızlı bir şekilde sanal makinaların komple yedeklenmesi. Bu konuda söylediğim gibi Veeam oldukça iyi. İkincisi de uygulama desteği. Yani gerektiğinde backup yazılımının, sanal makina içinde çalışan SQL, Exchange, AD vs gibi uygulamaların yedeklerini alabilmesi ve uygulama seviyesinde veya daha alt seviyelerde(Exchangede 1 mailbox yada 1 item, SQL'de bir tablo gibi) geri dönebilmesi. Ayrıca mesela Exchange yedeklemesi söz konusu olduğu zaman yedeği aldıktan sonra eski transaction logları silebilmesi gerekli, eğer bu logları silmezse loglar sürekli büyüyecek ve bir süre sonra diskinizi dolduracaktır.

Bunun dışında bir konu da Disaster Recovery konusu. Sanallaştırma ile birlikte DR oldukça uygun maliyetlere gelmeye başladı. Örneğin Veeam ürünü beraberinde Replication özelliği ile birlikte geliyor. Bu sayede sahip olduğunuz sanal makinaların başka bir esx üzerine çalışmaya hazır kopyalarını replicate etme şansınız oluyor. Eğer arada yeterli bandwidth varsa bu uzak bir lokasyon da olabilir. 

Ayrıca bir de tape backup olayı var. Sanallaştırma backup yazılımları bu konuda bir çözüm üretmiyor maalesef. Disk to Disk backup alıyorlar. Bunları kasete yazmak için ayrı bir çözüme ihtiyaç duyuluyor. 

Bu konuları göz önünde bulundurarak seçim yapmanızı tavsiye edeceğim. Veaam v5 oldukça başarılı. Ayrıca U-AIR denilen yeni çıkan özelliği sayesinde uygulama seviyesinde restore yapabiliyormuş. Tüm ürünlerin web sitelerinde açıklamalar ve özellikler ile ilgili detaylı bilgiler mevcut. Ayrıca satan firmalardan da bilgi alabilirsiniz elbette.

 

 
Gönderildi : 19/01/2011 13:40

Paylaş: