Forum

lokal dağıtık dosya...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

lokal dağıtık dosya sistemi?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
338 Görüntüleme
(@SerhanBAKIR)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 
Merhaba,
bir süredir lokal ağ üzerinde dağıtık bir dosya sistemi oluşturma üzerine araştırma yapmaktayım. Uzmanlığımın bilişim üzerine olmadığı ve konunun derinliğini göz önünde bulundurarak aşağıdaki senaryoma uygun çözüm yolları üzerine tavsiyelerinizi bekliyorum.
Çalıştığım firmada yoğun olarak, windows tabanlı, 3 boyutlu analiz ve tasarım programları kullanılmakta. Nas üzerinde barındırılan dosyalar ve klasör sistemiyse her kullanıcının ortak erişimine açık vaziyette. Üretilen model/data dosyalarının boyutları büyüdükçe merkezi dosya sunucusu üzerinden yapılan işlemler giderek daha çok zaman alıyor. Bunun yanında çok daha hızlı erişime ve yüksek kapasiteye sahip lokal disklerimiz ise neyazıkki atıl vaziyette kalmakta. 
Gerçekleştirmek istediğimiz: her iş istasyonunun diskinden belirli bir bölümü, ortak dağıtık dosya sistemine atayarak tüm noktalar için replicated bir setup oluşturup, herkesin kendi lokal diskinden çalıştığı fakat senkronize olduğu bir sistemi hayata geçirebilmek.
Yani iş istasyonunun lokal diskinde bulunan dosya ve klasörler diğer tüm noktalarda da özdeş olacak, dosyalar üzerinde yapılan değişiklikler gerçek zamanlı olarak tüm noktalara yansıtılacak ve bir nokta devreden çıkarsa diğerleri çalışmalarını kesintisiz sürdürebilecekler. Çok kabaca raid-1 işlevini tcp/ip network üzerinden gerçekleştirmek gibi.
iscsi, san, openafs gibi teknolojilerden haberdar olmakla birlikte derinlemesine bir bilgi birikimim yok. Teorik birtakım bilgilere ulaşsam da tecrubeye dayalı bilgi edinmekte sıkıntı çekiyorum ve sizden ricam böyle bir sistemin mümkün olup olmadığı eğer olabilirse yeni donanımlar, kullanılacak yazılımlar ve uyarlanmaları konusunda biraz bilgi vermeniz olacaktır.
teşekkürler
 
Gönderildi : 11/12/2010 05:17

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

bunu her bilgisayara bir senrkonizasyon yazılımı kurarak sağlama imkanınız mevcut.

bilgisayarda oluşan dosya hemen NAS ile senkronlanacak şekilde 

 ama kapasite sorunları oluşabilir.

 veya SVN türü uygulamaları deneyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/12/2010 20:14

(@SerhanBAKIR)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

haklısınız, çok karmaşık kurulumlara girmektense pratik çözümler üzerine yoğunlaşmak sanırım daha mantıklı.

arka planda çalışacak, gerçek zamanlı bir akıllı senkronizasyon servisi aranılan çözüm olabilir.

 
Gönderildi : 13/12/2010 03:35

Paylaş: