Forum

P2V Sanallaştırma h...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

P2V Sanallaştırma hakkında

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
306 Görüntüleme
(@VolkanOzdemir)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


Şirketimizin bazı sunucularını virtual hale getirmek için Data Center Edition satın aldık. Elimizdeki en güçlü ve en çok ram'e sahip sunucu üzerine Data Center Edition kurup Hyper-V ile sanal bilgisayarları burada oluşturmayı düşünüyorum. Sorun ise şurada başlıyor şu an datacenter kuracağım server secondary domain controller olarak çalışıyor. Ben bu server'ı p2v ile yeni kuracağım datacenterdaki hyper-v ye atmayı düşünüyorum. P2v yaptıktan sonra vhd dosyasını aynı bilgisayarın yedek sürücüsüne atıp server'a datacenter kurup hyper-v ye vhd dosyasını atmayı düşünüyorum. Fakat tek korkum p2v den elde ettiğimiz vhd dosyası ile hyper-v üzerinde sanal bilgisayarı açtığımda sorun çıkması. Eğer sorun çıkarsa ben orjinal bilgisayarı formatlamış olacağım ve geri dönüşüm olmayacak. O yüzden bu vhd dosyasının bir şekilde sorunsuz çalıştığına emin olmakta istiyorum. Bu konu hakkında benden daha tecrübeli arkadaşlarımın da görüşlerini almak istedim. Dikkat etmem gereken yada tavsiye edebileceğiniz değişik yöntemler var mı? P2v yapacağım bilgisayarın secondary domain controller olması bir sorun oluşturur mu?

 
Gönderildi : 06/12/2010 18:13

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba,


P2v'yi hangi tool ile yapmayı düşünüyorsunuz?


Tavsiyem şu: P2v öncesinde image backup araçlarından birisi ile full image alın (Acronis, Symantec BESR gibi..). Bu imajın sağlıklı olup olmadığını kendi check yöntemleri ile test edebilirsiniz ve hatta bu imajları da VHD formatına convert edebilirsiniz. Gerekli durumda aynı sistemi yine image üzerinden fiziksel yada sanal başka bir makineye restore edebilirsiniz.


Eğer image backup yöntemine güvenmek istemiyorsanız, p2v sonrasında sistemi mutlaka herhangi bir Hyper-V sunucusunda start etmeniz gerekiyor.


Ayrıca ADC tarafında tutarlı bir p2v için, image'ı aldıktan sonra fiziksel makineyi yeniden start etmemenizi öneririm (yani offline bir p2v yapmalısınız). Bu durumda p2v için elinizdeki image'ı convert etmek en mantıklısı gibi görünüyor.

 
Gönderildi : 06/12/2010 19:03

(@VolkanOzdemir)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

P2v'yi microsoft'un araçları ile yapmayı düşünüyordum fakat sizin tavsiyeleriniz daha mantıklı geldi. Serverların yedekleri storage craft isimli bir program ile alınıyor ve sanırım bu programında p2v desteği var. Buradan alınan yedekleri başka bir bilgisayar üzerinde vitual olarak p2v ile restore etmeyi düşünüyorum. Başarılı olursa gerçek bilgisayarı durdurabilirim ve data center kurabilirim. Çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 07/12/2010 17:40

Paylaş: