Forum

vmware snallaştırma...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware snallaştırma programı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
315 Görüntüleme
(@FANCY)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

selamlar

kısaca ne yapmak istediğimden bahsetmet istiyorum

bilgisayarıma "xp pro" bir çizim programı kurmak istiyorum, bu program oracle veri tabanını kullanıyor. bu yüzden bilgisayarıma xp üzerinde çalışan oracle 10g sürümünü kurmam gerekli. (bilgisayarım herhangi bie ağa bağlı değil) daha sonrada çizim programımın database ini kurmam gerekli.

1- oracle 10g kurabilmek için microsoft  loopback adaptörü kurmak gerekliymiş , adaptörü kuruyorum fakat ıp sorununu bir türlü halledemiyorum. oracle kurulumunda sürekli network connect hatası veriyor. bir arkadaşım bir şekilde oracle yi kurduktan sonra eksiklerini tamamladı ve çalıştırdı, tam olarak ne yaptığını bilemiyorum. buradaki sorunumun bir taneside bilgisayar ismi herhangi bir ağa bağlı olmayacağı için ".com" lu bir adres olmalı mı nasıl yaparım?

2-vmware work station kurarak denemek istedim bu sferde sorunlar iyice büyüdü. mesela  xp ye "vmware workstation" kurdum burayada server 2003 kurdum daha sonra 2003 servera oracle 10g kurdum. çizim programımıda xp ye kurdum ve xp ile server 2003 arasında bir network ağı oluşturdum dns server ve aktive direktory  oluşturdum amacım bu şekilde network ten oracle database ulaşmak yani gerçek hayatta olması gereken durumu sanal sistemle tek bilgisayarda çalıştırmak istedim. burada karşılaştığım sorun şöyle oldu: bilgisayarım açıldığı zaman server kapalı durumda oluyor çünkü vmware çalışmadığı için server2003 de kapalı oluyor ve network bağlantısı kurulmuyor.buradaki sorunum bu sistemi doğru bir şekilde kurmak mümkünmüdür. ayrıca diyelimki oluyor acaba hız konusunda bir düşüş olurmu bilgisayar yavaşlarmı?

 

1. ve 2. yöntemlerden hangisi benim için daha uygun bir çözüm olur ?

 

yol gösterebilirseniz çok memnun olucağım  çok uzun zamandır uğraşmama rağmnen bir çözüme ulaşamadım. buna sistem bilgimin yetersiz olasıda etkendir  maalesef.

 

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür  ederim

 

samet 

[email protected]

 
Gönderildi : 28/09/2010 14:43

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

birinci seçenekte loopback adaptörü kurduktan sonra ip adresi vermenize gerek yok, kendisi zaten 127.0.0.1 alır ve onu kullanır iletişimde.

hiçbir network sisteminde bilgisayar isimlerinin bilgisayarismi.domainim.com şeklinde olması önerilmez. workgroup otamında çalışsanız bile .com gibi bir uzantıya sahip olmazanı gerek yok.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 28/09/2010 15:08

Paylaş: