Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

hp g6 + vmware 4.1 + dc sunucu (sanal) + sql sunucu (sanal)

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
326 Görüntüleme
(@memisayata)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Değerli arkadaşlar;


 hp G6 : 6x2 RAM, 146 x3 sas (RAID5) Hdd


dc sunucu (sanal) : 6gb RAM, 130 Gb Hdd


sql sunucu (sanal) : 6gb RAM, 127 Gb Hdd


sql sunucu = dc sunucu bağlı additional olarak bağlı,


dc sunucumda bulunan hotel otomasyonum datalarını sql sunucum uzerınden alıyor,


sorun:


client makınalarımda hotel otomasyonunu calıstırdığım zaman beklemeli olarak gelıyor ama anormal bır yawaşlık söz konusu, bazen hotel otomasyonum zaman aşımı hatası verıyor, sql sunucudan datalarını çekerken sıkıntı yaşıyorum..


aynı uygulamayı dc sunucuma uzak baglantı yapıp orda çalıştırdığım zaman normal hızında calısıyor,


yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar, atladığım veya eksık kaldığım veya yanlış aksettığım bır yer war ıse düzeltirseniz sevinirim


 


Saygılarımla... 


 

 
Gönderildi : 17/09/2010 23:11

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Öncelikle önemli bir konu dikkatimi çekti ondan bahsetmek isterim. Sunucunuzun toplam ram miktarı 12 Gb. VMware çalışmak için bunu 1 Gb nı kullanır. Geriye kaldı 11 Gb bellek. Siz sanal makinelerinize toplamda 12 Gb bellek vermişsiniz. Eğer sunucularınız yoğun çalışırlarsa VMware local disk üzerinde oluşturmuş olduğu swap dosyasını kullanmaya başlar ki bu performansınızı ciddi oranda düşürecektir. Bu nedenle her iki sanal makinenizin de belleklerini 4 er Gb a düşürüp sanal makinelerinizin bellek kullanımlarını  izlemenizi öneririm.

İkinci olarak sanal makinelerinize verdiğini disk boyutları (thin provisioning olarak vermişsiniz) kapasitenizin üstünde. Eğer bu boyutlara gerçekten ihtiyacınız var ise sunucunuza disk eklemenizi ve sanal makineleriniz büyük olan datastore lara kaydırmanızı tavsiye ederim. En önemlisi thin provisioning diskler veri yazıldıkça otomatik olarak büyüyeceklerinden bu da sanal makinenin performansını ciddi oranda düşürecektir. Bu nedenle sanal makineleriniz için eğer kullanılmıyor ise makul boyutlara çekmenizi öneririm. Eğer sanal makineler kendilerine atanmış olan disk boyutlarına büyümeyi isterlerse datastore üzerinde yeterli yer olmadığından sanal makineleriniz çalışamaz duruma gelecektir.

Sanallaştırma sunucunuz üzerinde iki network kartının olması gerekiyor. VMware console da bunların her ikisi de seçili durumda mı?

Eğer bağlantı yapan client sayınız çok fazla ise bir fiziksel network kartını management network den ayırıp yeni bir virtual switch e aktarıp uygulamanızın çalıştığı sanal makineyi de bu switch e bağlayabilirsiniz. Böylece ilgili sanal makinenize sanallaştırma sunucunuz üzerinde ki fiziksel network kartının birisini direk atamış olacağınızdan network band genişliği artmış olacaktır. Tabi burada sanallaştırma sunucunuzun bağlı olduğu switch lerde önemli. Eğer 100 Mbit lik bir ağ ortamınız var ise bu da olumsuz etkide bulunabilir.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 18/09/2010 00:30

Paylaş: