Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware kurulumu hakkında bilgi

14 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
514 Görüntüleme
(@huseyinkaradeniz)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar;


sorum şu;


bir server a vmware kurup üzerinde sanal olarak server 2003 işletim sistemi kurup bu işetim sistemine active directory ile domain oluşturmak istiyorum ve daha sonra yine sanal olarak win xp kurup fiziksel olan server ile birlikte xp iletim sistemini aynı domainde birbirlerini görmesini istiyorum. ve aynı zamanda bu sisteme başka bir bilgisayarı sanal olarak bu sisteme clon lamak istiyorum. böyle birşey mümkünmüdür? vmware i öğrenmek istiyorum ve bu konuda yeniyim. bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


iyi çalışmalar.


 

 
Gönderildi : 17/04/2010 03:08

(@MuratFethiGumus)
Gönderiler: 68
Trusted Member
 

Kastınız vmware workstation sanırım. 6.0 sürümüyle ilgili makale aşağıdaki linkte mevcut. Bahsettiklerinizi vmware workstation ile yapmanız mümkün.

http://www.cozumpark.com/blogs/3party/archive/2008/03/27/netron-g-zc-ile-nternet-denetimi.aspx

 
Gönderildi : 17/04/2010 03:22

(@huseyinkaradeniz)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

çok teşekkür ederim.


bir sorum olucak farklı bir farklı bir fiziksel makinayı diğer vmware kurulu olan fiziksel makinaya sanal olarak clon lamak istiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?


teşekkürler.

 
Gönderildi : 17/04/2010 04:07

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

2. postunuzu anlamadım ama 1. postunuza istinaden şunu söylemek istiyorum. Siz sanal makinayı DC yaptınız diyelim. Fiziksel makinayı da ona join ettiniz.. Siz olduki fizikseli kapatmak istediniz. yeniden başlattınız. Bilgisayar açık değil, haliyle VM de açılmadı daha. Bu makina domaine join olurken DC'ye nasıl ulaşacak?? Bilmem kafanızda şimşekler çakmasını sağlayabildim mi??


2. sorunuzu biraz daha açabilir misiniz??

 
Gönderildi : 17/04/2010 09:02

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

çok teşekkür ederim.

bir sorum olucak farklı bir farklı bir fiziksel makinayı diğer vmware kurulu olan fiziksel makinaya sanal olarak clon lamak istiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

teşekkürler.

 

Birinci sorunuz bile karmaşık gelsede okuyup anladıklarımdan orada belirttikleriniz eğitim maksatlı yapabileceğinizi belirtmek isterim. Gerçekte sanırım böyle bir yapı kurma gibi bir planınız zaten yoktur.

 

İkinci sorunuzda şu sanırım. Farklı bir fiziksel yani gerçek makinayı VMWare e yüklemek istiyorsunuz. Şu şekilde yapabilirsiniz.

 

Bahsettiğiniz fiziksel makinanın Acronis ile tam sistem yedeğini alır, sanal olarak bellek (bellek pekte şart değil aslında) ve hdd kapasitesi gerçek fiziksel makinayla aynı olan bir sanal makina yaratırsınız ve aldığınız Acronis yedeğinide bu sanal makinaya yüklersiniz. Acronic Universal Restore özelliğinden de yararlanmanız gerekebilir bu iş için.

 

Ama her halükarda istediğiniz her iki işleminde size sağlıyacağı bir avantaj olmayacaktır, neden bu tür bir şey yapmak istiyorsunuz?

 

Eğitim için diyorsanız gerçek hayatta karşılabileceğiniz sorunları simüle etmenizde daha fazla fayda var. Örneğin VMWare e bir 2003 DC kurup bunu 2008 e migration etmek, yada system state yedeği alıp, bu yedeğe tekrardan dönme gibi işlemleri simüle etmek çok daha faydalıdır.

 
Gönderildi : 17/04/2010 19:54

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Hüseyin Beyin yardımıyla anladığım sorunun bir diğer cevabı da VMware Converter kullanarak Fiziksel makinanızı Sanala aynı anda dakikalar içerisinde çevirebilirsiniz. Saygılar.

 
Gönderildi : 18/04/2010 00:53

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
 

diğer posta ben bu tur konu acmıştım ama fiziksel bir servere başka bir makinada wnware esx server kurup buraya convert edince, convert işleminden sonra fizikseli kapatım sanalı hemen devreye alma şansımız varmı? sanalı devreye alma işleminde herhangi bir konfig yapmamız gerekiyormu. butur bir yapı ile calışan bir arkadaş, yapıyı işleme alırken hangi aşamaları yapıyor başlık halinde bilgi veririse sevinirim. fizikselin donanım sorununda hemen ayağa kaldırma planım var ama yolu bir turlu cizemedim.

 
Gönderildi : 18/04/2010 01:46

(@huseyinkaradeniz)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar;


sanırım yazdıklarım çok açıklayıcı olmadı. yardımlarınız için çok teşekkürler ama yapmak istediğim şeyi yaptım yalnız tek bir yerde tıkandım. sanal makinaya aynı switch e bağlı olan başka bir fiziksel makinayı nasıl aktarabilirim.

 
Gönderildi : 18/04/2010 14:57

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

VmWare' de makineye sağ click yapıp settings-çıkan ekrandan options, sağ alt tarafta makinenizin bulunduğu dizini göreceksiniz. Sanal makineyi shutdown edin, sonra sağ click Close yapın. O gördüğünüz dizine gidip klasörü başka bir makineye kopyalayın. Diğer makinedeki vmware' de makineyi açın, açtığınızda makineyi copy/move yapıp yapmadığınıza dair bir soru gelecek, burada move ' u seçin. Yoksa aktivasyon konusunda sorun çıkartır.


İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 18/04/2010 15:01

(@huseyinkaradeniz)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

peki bir sorum olucak bu işlemi yapmak için diğer network teki fiziksel makinada damı vmware yüklü olması gerek? ayrıca ben bu işlemi vmware workstation 7 de yapmaya çalışıyorum.


teşekkürler.

 
Gönderildi : 18/04/2010 15:36

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Evet, tabi ki, diğer makinede de vm 7 kurup o şekilde taşıyıp, orada aynı şekilde açmalısınız.

 
Gönderildi : 18/04/2010 15:39

(@huseyinkaradeniz)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

peki ben size şöyle anlatayım ozaman çalıştığım şirketteki 3 adet server ı sanallaştırmak istiyorum. bunu yapmak için bir tane pc ye vmware workstation 7 kurdum. makinaların hepsi aynı networ üzerinden bağlı ve vmware kurulu olan bilgisayara sanal olarak ta win 2003 server kurup domain yapısı oluşturdum. ( domain yapısını sanal kurmuş olduğum win2003 server uzerinde oluşturdum) diğer bahsettiğim 3 adet server ı bu kurulu olan sanal makinaya kopyalayıp domaine almak istiyorum. yani böyle bir durumda her makinaya workstation kurmak yerine bunun daha kolay bir clon lama şekli yokmudur. bu benim için önbir çalışma çünkü eğer bu yapıyı oluşturursam şirketteki bütün serverları sanallaştırmayı düşünüyoruz.


yardımlarınız için çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 18/04/2010 15:53

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Makinelerin hangisinde vm makineler çalışacaksa, oraya bu programı kurmak durumundasınız, fakat fiziksel makineleri sanallaştırmak istiyorsanız, bu bir stand alone projedir. Ama kısaca bahsedeyim. Mevcut sunucularınızın imajını alırsınız Acronis vb bir program ile, sonrasında VmWare Converter ile makineleri vmx formatına çevirip, vmware workstation üzerinde açabilirsiniz. Tamamen sistemin sanallaştırılması ise ESX teknolojisine giriyor. Bunu proje kapsamında değerlendirip donanımsal değişikler için bir proje planı oluşturup, bu yönde ilerlemenizi öneririm. Şu anda test ortamında olduğunuz için şöyle yapın, fiziksel makinelerinizin imajını alın, converter ile sanala çevirin ve vmware workstation ortamında açıp test edin.


İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 18/04/2010 16:08

(@ugurpek)
Gönderiler: 272
Reputable Member
 

vmware workstation la bu işi ancak bir yere kadar götürebilirsiniz


onun yerine fiziksel makinaya bir esx  server kurup  onun üstüne sanallaştıracağınız makinaların imajı alıp açabilirsiniz


sağlıklı bir yapınız olur


 

 
Gönderildi : 18/04/2010 16:16

Paylaş: