Forum

VM donanım ile ilgi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VM donanım ile ilgili.

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
358 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Şöyle bir sorum var; VM de çalışan ticari bir uygulama var. Bu uygulama kopyalanmaya karşı kurulduğu makinenin donanım bilgisine bakarak çalışıyor. Farzedelim bu programın bulunduğu makinede sorun oluştu ve ben bu programın bulunduğu .vhd dosyasını başka bir makineye taşıyıp çalıştırdım. Bu noktada programın çalışıp çalışmayacağını merak ediyorum. Acaba VM taşındağı makinenin donanımıyla direkt ilişkiye giriyor mu yoksa onu aldatıyormu.:) Yani arada sanallaştırmayı sağlayan yazılımı mı kullanıyor.

 
Gönderildi : 15/04/2010 02:08

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, Virtual Pc sanırım? Ben başka virtual pclerde açtım, vmware diyorsanız, .vhd dosyasını vmware converter ile .vmx dosyasına convert ederseniz vm aynı şekilde açılacak program çalışacaktır. Yani evet:aldatır;)

 
Gönderildi : 15/04/2010 02:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Hyper-V kurulu makinelerde. Şubeler TS ile merkeze bağlanıp ticari programlarında çalışıyorlar. Gelecekte böyle bir arıza durumda sanal diskleri taşıma durumunda programın çalışıp çalışmayacağı sorusu takılmıştı aklıma, bir sorayım belki bilen vardır düşüncesiyle.


Teşekkür ederim Alper.

 
Gönderildi : 15/04/2010 02:35

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Bu aslında donanım olarak hangilerine baktığına da bağlı biraz. Sanal makineler kendilerini çalıştıkları donanımın tek sahibi sanırlar. Bu kısımda bir aldatmaca varıdır. Ancak şu an çalışan sanal makinenizin işlemci bölümüne bakacak olursanız sanallaştırma sunucunuzun çalıştırdığı işlemcinin listelendiğini göreceksiniz. Bu nedenle eğer işlemciniz programın kontrol ettiği donanımlar arasında ise birebir aynı olan başka bir sanallaştırma sunucusu üzerine taşıdığınızda çalışacaktır. Ancak işlemcisi farklı bir sunucu üzerine taşıdığınızda program çalışmayabilir.

Aslında bunu imkanınız var ise sistem kapalı olduğunda aldığınız tam yedeği başka bir Hyper-V sunucusu üzerinde dış networke çıkmayacak şekilde çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Böylece ilerde karşılaşabileceğiniz bu tarz bir duruma da hazırlıklı olmuş olursunuz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 15/04/2010 03:04

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Rica ederim, ayrıca şu şekilde de olabilir, özellikle acil çözüm üretilmesi gereken durumlarda Acronis true image with universal restore programı varsa, boş bir sanal disk yaratılıp, diğer tarafta alınan imaj diğerine sorunsuz restore edilebilir, böylece donanımsal bir sıkıntı hiç kalmamış olur.

 
Gönderildi : 15/04/2010 03:26

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

.vhd dosyasını kopyalamakla acronisle aldığımız imajı boş diske aktarmamız arasında ne gibi bir fark olabilir diye düşünüyorum. Aynı şey olmuş olmayacak mı?

 
Gönderildi : 15/04/2010 03:39

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Mantık olarak aynı tabi, işçilik anlamında farklı, bir imaj olursa, Acronis imajı restore etmek, tek büyük bir dosyayı kopyalamaktan daha az zaman alır.

 
Gönderildi : 15/04/2010 03:46

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

"Donanımsal bir sorun kalmamış olur deyince..."


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 15/04/2010 03:50

Paylaş: