Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

ESX 3,5 Server

20 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
587 Görüntüleme
(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

esx 3,5 makaleden kurdum- makinada çift ethernet var . bir ethernete ip elle girdim. kurulumu tamamladım ama bir başka makinadan web arayuzden bağlanamıyorum. ping attığımdada cevap yok. local en alt+f1 le girdiğimde ise login şifresi kabul etmiyor. makinayı 3-4 defa tekrardan kurdum ama aynı sorunlar var. yardımlarınız bekliyorum..

 
Gönderildi : 12/04/2010 15:27

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Network kartlarını seçtiğiniz ekranda ilgili network kartlarının Status durumunda Connected yazıyor mu?

Eğer yukarıda ki kısımda Connected olan network karı seçili durumda ise ESX sunucunuzun konsolunda Customize System altında bulunan Test Management Network bölümünden belirleyeceğiniz ip lere ping atmayı dener misiniz?

Bir de switch olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum. Eğer switch niz yönetilebilir ve destekliyor ise sunucunuzu bağladığınız switch portunun Trunk modunda olup olmadığını kontrol edelim.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 12/04/2010 16:28

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

tesekkurler, sanırım ip yapılandırmasında bi sorun vardı su an ki adımda sorun kalmadı - bir problem olduğunda geri donuş yapıcam

 
Gönderildi : 12/04/2010 19:43

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederim.

İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 12/04/2010 20:02

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

VMware Infrastructure Client kurarken w 7 ve 64 olduğundan dolayı hata mesajı aldım bunun 64 bit desteği varmı?

 
Gönderildi : 12/04/2010 20:22

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

http://www.dabcc.com/article.aspx?id=6826

 
Gönderildi : 12/04/2010 20:33

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Sanırım ESX sunucunuzun güncellemesi yapılmamış. Windows 7 versiyonunuzu bilmiyorum ama destekliyorsa XP Mode u kullanarak ya da XP bir makineye VMware Infrastructure Update bileşeni ile birlikete kuralım ve VMware Infrastructure Update ile sunucumuzu güncelleyelim. Ardından Windows 7 üzerine kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 12/04/2010 20:41

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

ilk defa karşılaştığım için update nasıl yapıcaz diye bir soru sorarsam tuhafmı olur? - yapmak istediğim sey calışan servere buraya sanala cekmek

 
Gönderildi : 12/04/2010 20:56

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Hiçte tuhaf olmaz.

Windows XP ya da 2003 server bir makine üzerinden ilgili ESX sunucunuzun web arayüzüne http://ipadresi şeklinde bağlanalım. Ardından Download VMware Infrastructure Client linkine tıklayalım. Karşımıza çıkan seçeneklerden Run seçeneğini seçerek devam edelim. Kurulum bilgisayarımıza indirildiğinde otomatik olarak başlayacaktır. Kuruluma başlamak için Next diyerek devam edelim. Ardından gelen sözleşmeyi kabul edelim ve tekrar Next diyelim. Kullanıcı adı ve organizasyon bölümlerini doldurduktan sonra Next diyelim. Karşımıza gelen ekran da Download VMware Infrastructure Client kutusunu işaretleyelim ve Next diyerek ilerleyelim. Kurulumun yapılacağı yeri değiştirmeden Next diyelim ve Install diyerek kurulumu başlatalım.

Kurulum tamamlandıktan sonra masaüstünde oluşturulan kısayolu çalıştıralım. Karşımıza gelen pencerede sunucu adresi bölümüne ESX sunucumuzun ip adresini, kullanıcı adı bölümüne root ve parola kısmına da konsolda belirlediğimiz parolayı yazalım (Eğer parola belirlemediysek bağlantıyı yapamayız. Bu nedenle öncelikle root kullanıcısı için parola belirlemeliyiz). Karşımıza br sertifika uyarısı gelecektir. “Do not display any security warnings for ipadresi” kutusunu işaretledikten sonra Ignore butonuna tıklayalım.

Sunucumuza bağlandığımıza göre artık güncellememizi yapabiliriz. Bunun için Başlat-->Tüm Programlar-->VMware-->VMware Infrastructre Update uygulamasını çalıştıralım. Açılan pencere de Updates sekmesinde Check now butonuna tıklayalım ve güncellemeleri taratalım. Karşımıza ESX sistemimiz için var olan güncellemeler çıkacaktır. Install Updates diyerek güncellemelerin indirilip kurulmasını sağlayalım. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra güncelleştirmelerin geçerli olması için ESX sistemimizi yeniden başlatalım.

ESX sistemimiz en güncel halinde olduğuna göre ilk başta anlattığım gibi Windows 7 bilgisayarımızdan http://ipadresi şeklinde bağlanalım ve  Download VMware Infrastructure Client linkine tıklayarak aynı kurulumu Windows 7 üzerinde gerçekleştirelim.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 13/04/2010 01:18

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Lütfen forum kurallarına uyalım.


http://www.cozumpark.com/forums/thread/650.aspx  Mesaj başlığını kurallara göre düzenlermsiniz.


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 13/04/2010 03:51

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

VMware Infrastructure Client programını calıştırdım. şimdi fiziksel makinayı bu esx uzerine kopyalamak istiyorum. makaleleri okuduğumuzda arkada kurulması gereken ufak tooların olduğunu farkettim. bir fizikseli sanala cevir makalesinde diğer işlemler tamalanmış sadece bu sekilde gibi. bu andan itibaren gereken tool larla birlikte kaynak alabileceğim dokuman varmı. nedir bundansonrraki adım?


VirtualCenter Server- VMware Converter 3.0.1 Enterprise Edition vb gibi neler sırayla yapılmalı. VMware Converter makaleleri var ama soylediği setup indirdiğinde program farklı cıkıyor. sql lazım vs vs

 
Gönderildi : 13/04/2010 17:47

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Windows 7 üzerinde client kurulumunu yaptınız anladığım kadarıyla. Fiziksel bir sunucuyu sanallaştırmak için VMware Converter Standalone ürününü kullanabilirsiniz. Son versiyonu http://downloads.vmware.com/d/details/converter401/dGhiZHRwaGJ0QGg=   adresinden indirebilirsiniz. Kullanım için SQL server a ihtiyaç yok ve yine 64 bir Windows 7 niz üzerine kurup kullanabilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2009/10/03/vmware-converter-ile-varolan-fiziksel-letim-sistemini-sanalla-t-rmak.aspx adresinden işlemin nasıl yapıldığının anlatıldığı makaleyi bulabilirsiniz. Programın versiyonu eski ancak çok değişen birşey yok.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 13/04/2010 18:11

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

w7 için yapılıyor evet benim w7 de sorun var sanırm. başka bir pc den devam ettim.

VMware Converter Enterprise: Bu, ek lisans gerektirir. VMware Workstation, VMware ESX Server üzerine fiziksel makine üzerinde koşan işletim sistemlerini convert edebiliriz.


 


VMware Converter Starter Edition: Ücretsizdir, ancak convert etmek istediğimiz işletim sistemini sadece VMware Workstation üzerine sanallaştırabiliriz, VMware ESX için Enterprise Edition satın alınmalıdır.


notunu buldum enterprise kurmam gerekiyor sanırım calışan servere esx uzerine atıcam enterpise kurulumu ile ilgili bişiler varmı hata mesajları alıyorum kurarken

 
Gönderildi : 13/04/2010 19:13

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

VMware Converter ın son ve ücretsiz versiyonu VMware Converter Standalone olarak geçiyor. İlgili yazılımı http://downloads.vmware.com/d/details/converter401/dGhiZHRwaGJ0QGg= adresinden indirebilirsiniz.

http://www.vmware.com/support/converter/doc/releasenotes_conv401.html adresinde bulunan kaynaklar ve hedefler tablosunda sizin bahsettiğiniz gibi bir ibare bulamadım. Dolayısıyla ücretsiz sürüm olan VMware Converter Standalone ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz diyebiliriz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 14/04/2010 17:50

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

local server makinayı diğer makinaya kurduğum wnware ye taşıdım bundan sonra hedef olarak yapmak istediğim  fiziksel makina down olduğunda sanaldaki devreye gecsin diyorum. online olarak fizikselden sanaldaki makinaya eşitleme yaparmı ve bu senaryo bu sistem için gecerli olurmu? yoksa clustermı?

 
Gönderildi : 15/04/2010 01:41

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Sisteminizi taşıdıysanız artık fiziksel makinenizi kapatıp sanal makinenizin çalışmasını sağlayabilirsiniz. Her iki makinenin bilgisayar adları ve ip adresleri aynı olacağından aynı anda çalıştıramayacaksınız.

VMware Converter ile fiziksel bir makineyi sanala çevirebilirsiniz ama çevirdiğiniz ile sanal olan arasında veri eşitlemesi yapmaz. Sadece çevirir ve işini bitirmiş olur. Ayrıca iki makine aynı anda açık olamayacağı için verileri eşitleme gibi bir seçeneğinizde en azından sistemler çalışırken olmayacaktır.

Eğer sanallaştırma sunucunuzun cluster yapılmasından bahsediyorsanız sanal makinenizin her iki sanallaştırma sunucunuzun da gördüğü iscsi nas ya da san tarzı bir ortamda tutulması gerekiyor. Böylece bir sanallaştırma sunucunuz kapandığında sistem otomatik olarak sanal makinenizi diğer sanallaştırma sunucunuz üzerinde çalıştıracaktır. Ancak bu işlev için lisanslı ve içerisinde HA (High Avalibility) hizmetini barındıran ESX sürümünden satın almanız gerekmektedir. Ücretsiz sürümlerde bu özellik otomatik olarak desteklenmemektedir. Ancak ücretsiz sürümde bu işlemi manuel yapmayı deneyebilirsiniz.

Eğer fiziksel ve sanal makineleriniz Aktif/Pasif şeklinde cluster yapısında çalışsın diyorsanız öncelikle sanallaştırdığınız makinenin adını ve sid sini değiştirmeniz gerekir ki sorun çıkmasın. Ardından yine iscsi ya da san tarzı bir ortamı kullanarak her iki sunucunuzu cluster yapmayı deneyebilirsiniz. Ancak arada ki heart beat işlemi için sanal makinenize iki network kartı atamalısınız bunlardan birisi hizmeti sunarken diğeri de HeartBeat işlevini yerine getirecektir. Bu nedene HeartBeat işlevi için sanal makinenize sanallaştırma sunucunuz üzerinde ki fiziksel network kartlarından birisini direk atamanız gerekecektir. Sanal makineniz üzerinde ki diğer bir network kartı da veri hizmeti sunmak için kullanılacaktır. Ayrıca cluster yapısını kurarken sunucularınız üzerinde bulunan uygulamaları (SQL Server, Exchange Server gibi) baştan kurmanız gerekebilir. Çünkü cluster yapıda kurulacak olan uygulamalar işletim sistemi üzerinde cluster servisinin çalışıp çalışmadığını kontrol edecektir.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 15/04/2010 02:54

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

hakan bey yardımlarınız için cok tesekkurler. yapımda 2003 r2 var. ad ve ticari bir yazılım kurulu, felaket durumunda hemen ayağa kaldırıcak bir yontem yapmak istiyorum. en iyisi ne olur? server çöktüğünde heman online yedeği ayağa kalksın diyorum bu yapı zormu su imkanlarımla

 
Gönderildi : 15/04/2010 11:57

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Active Directory nin yedekliliğini sağlamak kolay. Sanallaştırma sunucunuz üzerine bir Windows Server 2003 R2 kuralım ve bunu additional domain controller olarak (üzerinde dns servisi de çalışacak şekilde) yapılandıralım. Bu şekilde active directory ortamınızın yedekliliği sağlanmış olur. Tabi belirli aralıklarla SystemState yedeğinin de alınması en kötü durumlarda active directory ortamınızı yeniden ayağa kaldırmak için en güzel çözüm olacaktır.

Ticari yazılımınız büyük ihtimal SQL Server gibi bir veritabanı sunucusu kullanıyordur. İlgili yazılımın veritabanını SQL Server içinden backup job oluşturarak belirli zamanlarda belirlemiş olduğunuz bir alana yedeklenmesini sağlayabilirsiniz. Tabi bunun için size en iyi ticari yazılımı sağlayan firma yardımcı olacaktır. Eğer ticari yazılım bilgisayar adına ya da sid sine bağlı değilse sanal ortamda hazırlayacağınız sıfır kurulumlu bir windows server 2003 r2 (farklı bir isim ve sid li) üzerine veritabanı yazılımınızı kurarsınız ve esas sunucunuzda sorun yaşamanız durumunda veritabanını yedekten dönerek sistemin çalışmaya devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 15/04/2010 16:42

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

peki esx de zamanlanmış bir convert işlemi yapabiliyormuyuz - seceneklerde goremedim , sanallaştırdıktan sonra fizikseli kapatıp sanaldan direk devam ediyoruz, sid felan hiçbir şey değiştirmeden ad yapı için sadece?

 
Gönderildi : 16/04/2010 12:26

Sayfa 1 / 2
Paylaş: