Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware 6.5

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
385 Görüntüleme
(@MetinKilincarslan)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar


XP'ye Bugün Vmware Workstation 6.5 Sürümünü kurdum


XP'de Ağ bağlantılarımda ''VMware Network Adapter VMnet1'' ve ''VMware Network Adapter VMnet8'' İki tane sanal network kartı oluştu (Yanlış tahmin etmiyorsam birden 8'e kadar network kartı anlamınamı geliyor).


1- Neden iki adet oluştu?


2- Bir Vmware Kaç adet windows sürümü kurula bilir.


Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 15/11/2009 03:06

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Donanım özelliğinin elverdiğince sanal makine ekleyebiliyorsun. Görünen o ki bayağı bi sanal makine  ekleyip kaldırdın.

Oluşturduğun her sanal makine için bir network bağdaştırıcısı oluşur. 8 tane sanal makine oluşturduğunu varsayarak, bunların 1 ve 8'i hariç hepsini sildiğinde kalan ağ bağdaştırıcıları 1 ve 8 in aldığı isimler olarak orada kalacaktır. Yani "1'den 8'e" diye tabir ettiğin durum yoktur.

 
Gönderildi : 15/11/2009 03:27

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Selamlar;

Start-->  All Programs--> VMware--> Virtual Network Editor e tıklayarak Virtual Network Editörü açtığınızda, karşımıza çıkan ilk sekmede 1 ve 8 no lu Network kartlarının ne iş yaptığını görebiliriz.

VMNet 0:  VMware Workstation üzerinde çalışan sanal makinelerimizin kendi ip sini kullanarak fiziksel makinemizin ağ kartından internete çıkması sağlanmış olur. Yani fiziksel bilgisayarımızın ağ kartı köprü vazifesi görmüş olur.

VMNet 1: VMware Workstation üzerinde çalışan sanal makinelerimizin ağ bağlantısının sadece fiziksel makine ile sınırlı olmasını sağlamak istendiğinde kullanılır. Böylece kendi bilgisayarımızın bağlı olduğu network e erişmeden bilgisayarımız üzerinde yerel bir sanal ağ ortamı oluşturmuş oluruz.

VMNet 8:  VMware Workstation üzerinde çalışan sanal makinelerimizin ağ
bağlantısının fiziksel makinemizin ağ ayarlarını kullanarak tek bir ip üzerinden internete çıkması sağlanmak
istendiğinde kullanılır. Böylece sanal makineler internete çıkarken fiziksel bilgisayarımızın ip sini kullanırlar. Yani NAT yapmış oluruz.

VMware Workstation 7 sürümü ile birlikte eski windows sürümlerinin yanında Windows 7 desteğini de resmi olarak vermektedir. Dolayısıyla Windows 7 ve öncesinde ki tüm Windowslar VMware tarafından desteklenir.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 15/11/2009 05:59

Paylaş: