Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Guest OS üzerinde Packet Sniff Hk.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
620 Görüntüleme
(@irfanKaraman)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar;

 Hyper v üzerinde çalışan XP (Guest Os) makinam var. External network olarak virtual switch atanmış durumda. Ethernet kartını sadece bu iş için kullanıyorum. İnternet vs. sorunsuz çalışıyor fakat Xp içinde WinPcap yüklü (firewall dan log cekmek için) paketleri almıyor. Fiziksel sistemde network kartına veriler geliyor fakat bu verileri xp ye iletemiyorum.  (bridge denedim, ethernet kartını sanal ile paylaşmayı denedim yine olmadı)

Hem fiziksel hemde sanal makinada  Anti virus yok , güvenlik duvarları kapalı.

Önerisi olan var mı? Teşekkürler

 
Gönderildi : 14/09/2009 16:00

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam,


VM'ler üzerinde sağlıklı bir capture işlemi yapamazsınız. Bunun nedeni ise antivirüs yada güvenlik duvarı değil Virtual Network Mimarisidir.


VM'ler üzerinde sanal NIC'ler ve sentetik sürücüler vardır. Fiziksel bir NIC'i aynı anda 10 VM + 1 Parent OS kullanıyor olabilir. Bu durumda standart packet capture yazılımlarının bu trafiği doğru olarak sniff etmesi mümkün olmuyor. Yani durum fiziksel sistemlerden biraz farklı.


VM'ler üzerinde brodcast trafiği captur edilebilir ancak mac to mac yada iki VM arasındaki trafik sağlıklı şekilde capture edilemiyor.


Ayrıca: http://groups.google.com/group/microsoft.public.virtualserver/browse_thread/thread/7e63fe139192b31e/dcc74fa2d650fff3?lnk=raot&pli=1

 
Gönderildi : 15/09/2009 02:39

(@irfanKaraman)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar Serhat Bey;

Verdiğiniz linki incelemiştim daha önceden. Yalnız benim istediğim olay farklı. Fiziksel makinada 1 tane ethernet kartı ayırdım sanala external olarak bagladım. Ethernet kartının fizikselinden - firewall un paketleri gönderdiği interface ine girdim. Fiziksel ethernet kartı paketleri alıyor sorun yok. Ama sanala aktaramıyorum. Arada kesiyor birşey paketleri. Benim sorunum tam olarak bu. Fiziksel ethernetten sanal ethernete paketler gitmiyor. Yorumu olan var mı?

 
Gönderildi : 15/09/2009 12:01

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Açıkçası hangi paketleri sanala aktarmak istediğinizi ve aktaramadığınız anlayamadım.

Kaldı ki fiziksel ethernet kartını hyper-v üzerindeki bir VM'e direkt olarak bridge yapamazsınız. Fiziksel karta gelen bir paket üzerinde destination ne ise, pakat o virtual NIC'e teslim edilir çünkü hyper-v virtual network yapısında fiziksel NIC ve sanal NIC arasında çalışan ve bir noktada routing yeteneği olan sanal bir switch vardır.

Ancak istediğiniz hyper-v tarafında yapılabildiğini hiç görmedim. Spesifik bir konu olduğu için de inceleme şansım olmadı. Eğer bir sonucu ulaşırsanız öğrenmek isteriz.

Bu ileti 4 ay önce Hakan Uzuner tarafından düzenlendi
 
Gönderildi : 17/09/2009 22:13

Paylaş: