Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vsphere 4 ve esxi

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@EgemenErgel)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

selamlar. emailime gelen anons maillerinden sonra vakit ayırıp vsphere 4 ile oynamaya karar verdim.


eval registrationundan sonra gelen download linklerinde hypervisor olarak esx 4 ve/veya esxi4 , merkezi yonetim tarafında ise vcenter 4 iso download linkleri geldi. nedendir bilinmez esxi4 u download ettim esx 4 u use pass gectim. (download sayfama yeniden girince artık download linklerini de cıkartmıyor ama orası ayrı mesele)


elimde yedek duran 2 adet dl140 sunucuyu kullanıp oynarım biraz diye dusundum


dl140 lardan birine esxi4 u sorunsuz kurdum.


uzerine 1 adet windows 2003 kurup bununda ustune vcenter 4 install ettim (kurulum asamasında regional setting turkiye olur ise kurulumda sorun cıkıyor bunu da dip not olarak ekleyeyim)


vcenter dogru ve guzel bir sekilde kuruldu.


uzerine had bakalım deyip esxi4 hostunu (yarattıgım deneme datacenteri uzerine) eklemeye calısınca ip , user ve password sorularından sorna hostu bulup hatta uzerinde ki guestleride gostermesine ragmen ekleme proseduru %19 da hata verip cant connect host demekte.


 


dogal olarak esxi uzerinde (3 ve 3.5 versiyonlarını kullanmıslıgım var) vcenter agenti olmadıgını biliyorum. ama download sayfasında vmware esxi4 un iso linkini verdigine gore sanki demistim acaba versiyon 4 de vcenter ile alakalı birseylermi yaptılar.


 


neyse durum bu iken bu. vsphere 4 ile yani esx4 iesxi4 , vcenter 4 u kurcalamaya baslayanlardan bilgi rica ederim documented yada undocumented esxi4 leri vcenter a eklemenin ayrı bir yolu yordamımı vardır. yoksa beyhude bir ugras icerisindemiyim.


 

 
Gönderildi : 03/06/2009 01:09

(@EgemenErgel)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

aksam aksam yapılan bir hata.


vcenter kurduktan sonra windows 2003 hostunu ve dahi esxi4 hostunu  restart edince hersey yoluna girdi.


vcenter 4 esxi4 hostunu ekledi.


bir dip not daha : esxi4 min 2GB ram gerektirmekte. aksam aksam elimde 2 x 1 gb ile 2 esxi4 kurma hayallerim bu noktada suya dustu.


 

 
Gönderildi : 03/06/2009 01:14

Paylaş: