Forum

sanallaştırmada b&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sanallaştırmada böyle bir şey mümkünmü?

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
357 Görüntüleme
(@ahmetsagir)
Gönderiler: 141
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar bir isteğim var ama bunun mümküm olabilirliği nedir öğrenmek istiyorum. Sorum şu

Sanallaştırma yapmak için çok iyi bir server aldığımızı ve üzerine sanal sistemler kurduğumuzu düşünelim. AD+SQL+MUHASEBE YAZILIMI+EXTRA YAZILIMLAR vs. günün birinde bu server donanım olarak yetmedi diyelim. İşte asıl sorum burası. Ben yeni bir server alıp bu serverın donanım kaynaklarını, üzerinde sanal makinaların kurulu olduğu serverla birleştirebilirmiyim. Yani yeni server üzerine hiç bir şey çalışmayacak sadece donanım olarak sanal makinaların kurulu servera destek verecek.

 
Gönderildi : 14/05/2009 20:48

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
 

Merhabalar,

Vmware Esx server yanlış hatırlamıyorsam serverlar için sanal işletim sistemi oluşturmak portalda makalesi mevcut ekstra olarak

http://www.hakanuzuner.com/?p=9506 linkine de bakabilirsiniz.

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 14/05/2009 21:32

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


Sorunuzun cevabı Özet olarak evet.


Genel olarak ise üzerinde konuşmak lazım.


Birden fazla sanal işletim sisteminizi tek bir fiziksel server üzerinde barındırabilirsiniz. Fakar bu yapı yani birden fazla OS nin barınmış olduğu server pek fazla sağlıklı olmayacağı için iş sürekliliği nedeniyle Fail over Cluster çözümünü düşünmelisiniz. Yani bir den fazla en az iki adet server olarak, sanal OS' lerinizi serverlarınızın kaynaklarınıza göre paylaştırabilirsiniz.


Domain Yapısı haricinde diğer bütün yazılımlarınızı Sanallaştırıp kullanabilirsiniz. AD yapısını da bu sanal sistem içinde kullanabilirsiniz fakat önerilmemektedir.


Büyümeye gelince. Microsoft Fail over servisi 2 serverdan 16 servera kadar büyüme gösterebilmektedir. Server kaynaklarınızın yetmediği durumda Cluster farmınız içine yeni bir server dahil ederek yapınızı genişletebilirsiniz.


Server taşıma işlemlerinde ise Planlı geçişleri yapabilirsiniz. Mevcut Hyper-V şu anda yaklaşık olarak 30 saniyelik bir kesinti ile planlı olarak geçişi sağlayabilmektedir.


Haziran ayında çıkacak olan R2 özelliği ile bu süre sıfır saniyeye kadar düşmesi beklenmektedir ki yapılan demolarda ve testlerde bu tespit edildi. Bu işleme Microsoft tarafında Live Migration diyebilmekteyiz..


veya yapınızı biraz daha profosyonel bir duruma büründürmek isterseniz, Sistem Center ürünleri ile yapınızı dinler, fiziksel hostların anlık harcamış olduğu performansı vb.. değerleri ayarlarsınız. Bu ayarlama sonucunda şu şekilde kural dizeleri oluşturabilirsiniz ki sanal OS' lerinin kullanmış olduğu kaynaklar su kadar olduğu zaman, müsait durumda ki şu fiziksel host' a veya en uygun durumda ki hosta sistemi aktar gibi kurallar belirtebilirsiniz.


Yukarıda bahsetmiş olduğum sorunuzun geneli olup, oluşturulacak bir yapının sadece bir özetidir.


 

 
Gönderildi : 14/05/2009 21:52

Paylaş: