Forum

Navigasyon tavsiyes...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Navigasyon tavsiyesi

11 Yazılar
3 Üyeler
2 Reactions
4,791 Görüntüleme
(@samilaltundal)
Gönderiler: 538
Prominent Member
Konu başlatıcı

[#550784]

Sn arkadaşlarım merhaba; 

Sorumu bu platforma sormak istiyorum mümkünse belki biraz garip olacak diye düşündüm 🙂 

Belirli bir süre İstanbul'da kalmam ve sürekli lokasyon değiştirmem gerekiyor uzun zamandır Sakarya'da yaşadığım için bir navigasyon programına ihtiyaç hâsıl olmadı 

İlk olarak Google maps indirdim telefonum iPhone 11 şebeke Turkcell cahilliğimi mazur görün ama çözemedim ben çok geç tepkiler veriyor sesli komut takılıyor yol devam ediyor sağa yol var ben geçtikten sonra diyor vs hem trafik hem araç hem onu takip etmek zor geliyor 

Ücretli veya ücretsiz en iyi randıman aldığınız program tavsiyelerinizi bekliyorum 

Harici bir cihaz da alabilirim 

Geç tepki vermesi şebekeden mi oluyor onuda ayrıca merak ediyorum

Saygılarımla selamlıyorum

Gönderildi : 25/05/2025 23:02
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhaba, aslında cep telefonları bu konuda çok iyi, iphone11 artık çok eski bir telefon olduğu için telefon yavaş çalışıyor olabilir, o nedenle GPS, navigasyon cihazı almaktansa telefonu değiştirmenizi önerebilirim. Tabi ki apple kullanıcısı olarak android düşünmüyorsanız malum artık apple telefonlar çok pahalı, bütçeniz olmayabilir, bu durumda sadece navigasyon için bir android cihaz alabilirsiniz, daha yeni ama ucuz bir şey, hat yerine iphone dan internet paylaştırabilirsiniz. Tabi iphone 11 muhtemel bu durumda çok sarj yiyeceği için hızlı bitecektir.

Eğer bu soruyu araç için soruyorsanız bu durumda garmin başta navigasyon cihazı deneyebilirsiniz, ama onlarda pahalı aletler yani garmin için diyorum, ama ikinci eli kesin ucuzdur, illa garmin olmasın ama sorun şu, bunlar 

1 - trafik yoğunluğunu göstermez, ondan bence çok sağlıklı bir seçim olmaz

2 - güncelleme sorunu olabilir, yani güncel bir ürün değilde ikinci el alırsan örnek harita sözleşmesi bitmiş ise güncel yolları bilemeyebilir

Özetle konu para çokomel 🙁

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 25/05/2025 23:58
(@samilaltundal)
Prominent Member
Konu başlatıcı

Hocam merhaba çok teşekkür ediyorum

Google maps i kaldırıp tekrar kurdum

Arka planda uygulama yenileme var onu açtım 

Gerekli güncellemeler i yaptım

Yarın inşallah garmini arayacağım 20.000 TL den başlayan fiyatları var telefon değiştirmektense profesyonel bir cihaz almak bana daha iyi bir karar gibi geldi

Gelişmeleri haberdar edeceğim

Saygılarımla

Gönderildi : 26/05/2025 00:56
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Bir süre önce bağımsız cihaza bende bakmıştım pahalı olması, güncellenen kök haritaların manuel yüklenmesi gerektiği gibi sorunları var, hakeza trafik bilgisi olmaz. (elimde de eski cihaz var çöp hiçbir işe yaramıyor.:) )
Ve hiç biri mobile yandex ile de denk değiller açıkçası.

Şuan ist için en detaylı harita verisi yandex'te google'da değil (diğer navig. firmaları onlardan alıp kendi gps haritalarıyla birleştiriyor.) ancak cihazınıza offline haritaları indirmeniz lazım yoksa saçmalar, gecikebilir. google da ara yollarda aynı seviyede güncellenmediği için kapalı yola bile sokmaya çalışabilir sizi.:)
Ancak yürüyüş için ve belki arayüzü daha iyi geldiği için google'ın app'i daha iyi, insanların buna birkaç yıldır geçiş yapmasıyla verimimiz azaldı.:)

Bende buradan insanlara sesleniyorum 😛 birkaç yıl öncesine göre google kullanımına bölündüğü için ist. da yandex'te doğru trafik bilgisi alamıyoruz artık.:) Bunda taksici ve şirketlerin google'ı kullanmaya çalışmasının etkisi de var. 
İnsanlar trafik bilgisinin nasıl çalıştığıyla ilgili çok cahil maalesef 🙂 kişisel beğeni tercihlerin sonuç verimini nasıl düşürebildiğini anlamıyorlar.:)
(Alternatif güzergah ve manuel ayarları doğru yapmazsanız dediğiniz gibi saçmalıklarla karşılaşabilirsiniz alternatifi göstereyim derken o an sizi güzergahta şaşırtır, trafik bilgisi bağımda o yüzden önemli.)

Yani bir önceki döneme göre trafik bilgisi her şekilde daha doğru alamıyoruz artık ist. da. Herkesin aynı app'i, yandex'i kullandığı dönemde bugün ki gibi değildi.

Telefon için ise cihazınızın gps chipleri felan düzgün çalışmıyor olabilir tamir görmüş vs insanların elinde öyle çok cihazla karşılaştım bir şekilde saçmalıyorlar. Bende 11 kullanıyorum temiz durumda ki bir iphone'la hiçbir sorun olmamalı. Bütün cihaz konum ayarları doğru şekilde açılmalı. 11, evet artık çok eski bir cihaz pil vs artık çok yavaşlamışsa anlık ihtiyaçlarda patlıyor olabilir.

Ben ikisini de farklı içeriklerde kullanıyorum dediğim gibi araç ile ana güzergahlar dışında verim alabilmek için offline haritaları indirilmiş lte, wifi açık yandex navi app kullanmak yeterli. Ben gideceğim şehirlerin yola çıkmadan offline haritalarını indiririm sonra köy yollarında bile sonuç alabiliyorum olabildiği kadar verim alınabiliyor bu alanda zaten.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 26/05/2025 01:14
Hakan Uzuner reacted
(@samilaltundal)
Prominent Member
Konu başlatıcı

İbrahim bey merhaba ;

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum şimdi Yandex i kuruyorum dediğiniz ayarları da yapıyor olacağım ios Store'da iki versiyonu mevcut biri Yandex navi biri Yandex maps arada ne fark var acaba 

Yarın güne Yandex ile başlıyor olacağım 🙂 

Dün gece Yeşilköyden Üsküdar'a gelmem gerekiyordu evet Marmaray vs geldim sonra Google maps ve ben işin içinden çıkamadık kendimi Boğaziçi köprüsünde buldum bir Boğaz havası alıp geri döndüm 🙂 

Saygılarımla

Gönderildi : 26/05/2025 01:35
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Temel de core aynı ama optionlar farklı ben maps olanı kullanmıyorum bile hiç, google map'in yürüyüş için dengi yandex maps ama araç ve yer bulma için en iyisi yandex navi. Navi'i indirdikten sonra mutlaka offline haritaları indirin.

O yaşadığınız şeyleri çok gezmeyen yada yeni ist.'lu herkes yaşıyor 😀 yollar sürekli değişiyor, toplu taşıma karma çorman bütün çıkışları bilmeniz lazım yoksa sizin gibi bam başka bir yerde bulursunuz kendinizi ilk gittiğim duraklarda bende çok yaşadım 🙂 gps görmeyince app'ler işe yaramıyor o alanda, toplu taşıma da malum. İnsanlara sorma hep gerekli mobile app ist. da o hep yüklü duracak. 🙂

Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 26/05/2025 01:59
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Dünyada bir ist'u bir de hind.'ın kalküta'sını halledebilen insanın sırtı başka hiçbir yerde yere gelmez.:) Kalanı çocuk oyuncağı.:)
Aslında bu iki şehir trafiği en yoğun top10 şehirler arasında değiller ama karmaşıklıkları meşhur kalküta 10 km'i 35 dk da gitme ile zirvede, ist. da son 8 yıldır yanlış zamanda yanlış yere düşerseniz 5 km'i bile 30 dk da gidemezsiniz.:) toplu taşımada da kaybolursanız 40 dk'nız gider.:) 

Gönderildi : 26/05/2025 02:10
(@samilaltundal)
Prominent Member
Konu başlatıcı

Aslında 2000 yıllarda 7-8 Senem İstanbul'da geçti iş yerim Mecidiyeköy evim de Mecidiyeköy de idi 🙂 relax bir hayatım var idi

Sonra memleketime döndüm ara sıra günü birlik geldim gittim şuanda gördüğüm kadarıyla her yer çakarlı araç dolmuş eds diye bir kavram kaybolmuş her taraf kamikaze modunda kurye motor çalışanları ile dolu park sorunu zirvede ticari taksiler pimi çekilmiş bir bomba yı andırıyor , inanın 2000 lerde böyle değildi 🙁  

2000'de 11,1 milyon iken

2025 de nüfus tahmini verilere göre 15.806.279 Olmuş 

Sistem eror vermiş dışardan bakıldığında , radikal bazı kararlar alınmalı diye düşünüyorum 

Gönderildi : 26/05/2025 02:40
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Çok sohbete döndü ama olsun o da lazım.
İnsanlar alamaz doğa alacak o radikal kararları.:)

O dedikleriniz ist.'un son güzel zamanları ve mekanlarıydı. Ben 96-2000 arası mköy de yetiştim o zamanlar tabi bilişim denebilecek gibi değil tr'nin tek bilgisayarcılık merkeziydi.:) ekşinin daha nice şeyin ve şirketin çıktığı o mköydü. 🙂

İst.'un 2010'lardan sonra tamamen içine edildi yaşanmaz sınıfına düştü zaten epeydir kaçılıyorda. 2k başında makine meraklıları olarak otobanlarda 8 dk, 15 dk da diye uzun mesafe ulaşım hız rekorları kırıyorduk arkadaş arasında halen onları anlatıyoruz.:) 
Son 6 yıldır ist. süreğen göç veriyor aslında yılda yarım milyon civarında (en fazla göç veren il (deprem şehirlerinden bile fazla), en çok alan da izmir) ist. un yerel nüfusu 13 milyon ve altında kaldı diye tahmin ediliyor ancak savaşlar vs sayıma girmeyen yada belirsiz devasa bir nüfusu var o yüzden azalıyor hissini kimse yaşamıyor tahmini 18 ila 20 milyon sayımsız, turizm dahil hareketli nüfusu var.
tr de istastistiklerin bile doğru alınamadığı bir dönem yaşıyoruz.
2015 den sonra epeyce yıl her yıl yılda 1 milyon araç sadece ist. da trafiğe indi, bazı yıllar 1,5... yakın yıllarda durdu ama yığılma öyle kendiliğinden azaltılamıyor.
O çakarlarda hiçbir şeye yetişemeyen bürokrasinin bunun sonucuydu işte.
Artık düzeltilemez bir şehir ahali pek farkında değil dev şirketlerin birçoğu tamamen taşınamasa bile yedeklilik merkezlerini çoktan kurdu, zenginler ve çalışkanlar yarın ne olacağını iyi biliyor herkes tedbirine yıllar evvelinden başladı. Özellikle batı illerinde yetişmiş insan nüfus ihtiyacı göçe rağmen o yüzden fazla.
Bende bu yaz taşınıp taşınmama kararı arefesindeyim.:)

Burada doğmadım ama büyüdüm zamanında taşı toprağı altın diye gelmiş ist. da 20 yıl yaşamış babamın bizim köyde meşhur olmuş bir hikayesi var gps, benim bütün ido, köprüler vs ayarlamalarıma rağmen hepsini kaçırıp 6 saatte ist. dan çıkamadıkları, 10 saatte balıkesire varabildikleri... 😀 insan bütün biletleri yakar mı, bütün çıkışları, alternatifleri kaçırır mı hep trafiğe dalar mı olunca oluyor işte 🙂 her yıl anlatıp anlatıp gülüyoruz. Onlar araba da ben tel başında deli olmuştum en son bari osmangaziyi kaçırmayın dikkat ha dedim onu bile kaçırmışlardı.:D  

Gönderildi : 26/05/2025 03:36
Hakan Uzuner reacted
(@samilaltundal)
Prominent Member
Konu başlatıcı

İbrahim bey merhaba; 

Tespitleriniz gayet doğru

eşimin evleri Kuzguncuk'ta tüm bölümleri sorunsuz geçsem bile orada acayip bir kaosa giriyorum kaldırımlar işgal edilmiş cafeler tarafından 1,5 şeritli yola da mutlaka park edenler oluyor eve/ finale kalan son bölümde canavara yeniliyorum 🙂 

Yonca Evcimik in bir şarkısı var ne alaka demiştim dinlendikten sonra hak verdim 

https://youtu.be/vUNN2wZxLzI?si=gB24Eo9biXsnFQpi

Dinlemenizi öneririm ve parçanın çıkış tarihi 10 sene yakın bir zaman önce 

Navigasyon meselesine gelecek olursak 

3/4 günlük deneyimim ile yorum yapmak haddime düşmez diye düşünüyorum ama kısaca belirtmek istiyorum 

Ben navigasyon istiyorum sadece 🙂  Google maps olsun Yandex navi olsun inanılmaz özellikler ile donatılmış ben Toyota kullanan ve o mantıkla  yaşayan , Apple sistemini kullanan bir kullanıcyım az özelik yüksek öz verim elde etmek istiyorum bugün Yandex navi ile yine sorun yaşadım pür dikkat takip ederken sağa çıkışı vermedi veya ben kaçırdım buna tam emin değilim sanırım 1,5 saat o noktaya geri dönmem sürdü , 

Haberlerde gördünüz mü birini merdiven lerden aşağıya inerken gördüm navigasyon azizliği nedeniyle 

Ulaşmam gereken noktaya ulaştıktan ve işimi hallettikten sonra son bir programa bakıp ondan da verim alamazsam garmini arayıp ortalama bir model almaya karar verdim Apple Maps hiç kullanmamıştım zaten yüklü olarak gelmiş , ayarlarını yaptım ve yola koyuldum sanırım en yüksek verimi Apple dan aldım tam olarak benim mantığımı yansıtıyor her hangi bir teknoloji alette walpaper kullanmayan 🙂 ( bu işin latifesi ) biri olarak beni yeterince memnun etti onlarca gereksiz ( bana göre ) özelik yerine asıl vazifesini ifa eden bir program bence yarın yine Apple ile devam edeceğim 

Ayrıca İstanbul'dan taşınmak gibi bir fikriniz var ise hem iş hem sosyal imkanları hemde İstanbul'a yakınlığı nedeniyle Sakarya bir şık olabilir diye düşünüyorum en büyük handikap ise depremin merkez noktalarından biri , bir yardımım dokunacak ise bu konuda size detaylı bir şekilde yardım edebilirim . 

Apple Maps macerası yarında devam edecek 🙂 şu an iyi anlaştık 

Saygılarımla

Gönderildi : 29/05/2025 01:24
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Bunlar normal, her zaman söz konusu olan şeyler kullanıcı alışkanlığı ve beklentiler konusu.:)
Biz yerellerle sizin durumlar farklı tabi benim işimi görmüyor o. Daha basit şekilde çözebilmenize sevindim ama.
Eyw tşk ediyorum düşünmeniz yeterli. Ege ilinde şuan kurulu düzenim var sadece ilk defa duyduğum şarkıda ki gibi ist. dan göçmek o kadar da kolay olmuyor herkes için.
Ege, her yer deprem bölgesiyken ist.dan kaçayım derken körfeze tutunulmaz herhalde 😀 daha rahat bir gündelik için olur tabi.

Gönderildi : 29/05/2025 11:23
Paylaş: