Forum

Exchange Server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server 2010 Yenilikler

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
456 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32997
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 


 






Microsoft Exchange 2010, yönetimi basitleştiren, mesajlarınızı koruma altına alan ve kullanıcılarınızın daha fazla hareket olanağı bulmalarını sağlayan özelliklerinin yanı sıra güvenliğinizi de en üst seviyeye taşımanıza yardımcı olur. Yeni dağıtım ve saklama seçenekleri, geliştirilmiş gelen kutusu yönetimi ve tümleşik e-posta arşivleme özellikleri ile Exchange 2010, maliyetlerinizi düşürmenizi ve süreçlerinizi iyileştirmenizi sağlar.



Esnek ve Güvenilir


Exchange Server 2010 ile yerel sunucuda kurulumu veya Hosted Exchange ile bir Microsoft iş ortağı tarafından sunulan barındırmalı hizmeti veya bu ikisinin sorunsuz bir birleşimini seçmeniz mümkündür. Microsoft’un Yazılım artı Hizmetler vizyonu kapsamında geliştirdiği ürünler, kullanıcılarınızın deneyimlerini sekteye uğratmadan veya değiştirmeden, her iki seçeneğin esnekliğinden ve gücünden yararlanmanızı sağlar.



Exchange 2010, yüksek erişilebilirlik ve felaket durumundan kurtarma özellikleri ile ilgili basitleştirilmiş yaklaşım sayesinde, işinizin devamlılığını sağlamanızı kolaylaştıracak yeni güvenilirlik seviyelerine ulaşmanıza yardımcı olur. Exchange 2007’deki Sürekli Replikasyon teknolojilerine yapılan yatırımlara ek olarak, Exchange 2010’da aşağıdaki yatırımlar gerçekleştirilmiştir:





  • Kapsamlı Exchange Sürekliliği için üçüncü parti veri replikasyon ürünleri ile karmaşık ve maliyetli kümeleme dağıtımı ihtiyacı ortadan kaldırılmıştır.



  • Posta kutusu veri tabanı replikasyonu ve yük devretme işlemleri, yalnızca iki sunucu ile veya farklı coğrafyalara dağılmış veri merkezleri ile otomatik hale getirilmiştir.



  • Her bir posta kutusu veri tabanının Exchange ile yönetilen 16 adede kadar çoğaltılması sayesinde, erişilebilirlik ve hızlı kurtarma özellikleri sağlanmaktadır.



  • Bir posta kutusu e-posta sunucuları arasında taşınırken kullanıcı işlemlerinin aksaması oldukça sınırlı hale gelmiştir; bu sayede programınızdaki geçiş ve bakım faaliyetlerini mesai saatlerinde bile gerçekleştirebilirsiniz.



  • E-posta trafiğini başka bir uygun yola yeniden yönlendirmek amacıyla tasarlanan yeni tümleşik süreklilik özellikleri sayesinde, Aktarım Sunucusu (Transport Server) güncellemeleri veya aktarım sırasında yaşanabilecek hatalara bağlı olarak e-posta kaybına karşı koruma sağlanmıştır.


 

Gerek destek masanızdaki, gerekse sizin omuzlarınızdaki yükün azaltılması, daha iyi başarıları elde etmeniz ve maliyetlerinizi düşürmenizin kilit yoludur. Yeni self-servis özelliklere yapılan yatırımlar, kullanıcıların temel işlemleri destek masasını aramak zorunda kalmadan gerçekleştirmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu işlevselliği kullanarak aşağıdakileri yapabilirsiniz:





  • Kullanıcıların BT desteği almaksızın kendi iletişim bilgilerini güncellemelerini ve e-posta teslim alındı bilgilerini takip edebilmelerini sağlayabilirsiniz.



  • Temel destek masası işlemleri için kullanımı kolay, web tabanlı bir arayüz sunabilirsiniz.



  • Uzman kullanıcıların belli görevleri (hukuki denetim yapanlara yalnızca çoklu posta kutusu araması yapma imkânı tanımak gibi) yönetici hakları olmaksızın yerine getirmelerini sağlayacak yeni Exchange Görevleri tabanlı Erişim Denetimi modelinden faydalanabilirsiniz.


 


Her Yerden Erişim


Exchange’in son sürümündeki yenilikler, kullanıcılarınızın tüm iletişim araçlarına tek bir merkezden ulaşmalarını sağlarken, birbirleriyle ve iş ortaklarıyla işbirliği kurmalarını da kolaylaştırır. Bu yenilikler aşağıdaki özellikleri içermektedir:





  • Kullanıcılarınıza masaüstünden, web tarayıcısı üzerinden ve mobil cihazlar ile Apple Safari ve Mozilla Firefox gibi tarayıcılara sağlanan Outlook Web Access(OWA) desteği ile birlikte üstün bir Outlook deneyimi sunabilirsiniz.



  • Kullanıcılarınızın e-posta, sesli mesaj, anlık ileti ve metin mesajı erişimini birleştirerek, onların en iyi iletişim yolunu seçmelerini sağlayabilirsiniz.



  • Exchange ActiveSync ile ActiveSync’i destekleyen tüm mobil cihazlar için mesajlara erişim sunabilirsiniz. Windows Mobile tanablı araçlar ile daha da zengin bir deneyim sağlayabilirsiniz.



  • Hızlı ve verimli takvim planlamak için, paylaşmak istediğiniz ayrıntı seviyesini belirleyerek uygun/meşgul olduğunuz zamanların bilgisini kurum dışı kişilerle paylaşabilirsiniz.


Exchange 2010, kullanıcılarınızın kendi gelen kutularındaki yazışmaları kolayca düzenlemesine ve öncelik sırasına koymasına yardımcı olan yeni verimlilik özelliklerini sunar. Kullanıcılarınız aşağıdaki özelliklere sahip olacaktır:





  • İletişimde bulunan taraflar arasındaki doğal iletişim akışına göre ileti başlıklarını otomatik olarak düzenleyerek, gelen kutusunda dolaşımı kolaylaştıran geliştirilmiş bir iletişim görüntüleme özelliği bulunmaktadır.



  • Kullanıcılarınızı, Gönder tuşuna basmadan önce e-postanın teslim edilememesine veya yanlış kişiye iletilmesine neden olabilecek ileti ayrıntıları hakkında bilgilendiren MailTips özelliği bulunmaktadır. (gizli bilgilerin yanlışlıkla kurum dışındaki kişilere gönderilmesi, gelen kutusu karışıklığını azaltma, alıcının ofis dışında olması veya posta kutusunun dolu olması vb.)




Exchange 2010 sayesinde, klasik sesli mesaj sisteminizin yerine, iletişim platformunuzun tam ortasına entegre edilen birleştirilmiş bir çözümü kullanabilirsiniz. Bu yeni sistem, kullanıcılarınızın sesli mesajlarını doğrudan gelen kutularına almalarını ve bu sesli mesajları tıpkı e-postalar gibi, Office Outlook ve Outlook Web Access gibi tanıdıkları araçlarla yönetmelerini sağlayacaktır. Sesli mesaj sistemlerinin birleştirilmesinin ve değiştirilmesinin sağlayacağı tasarruftan yararlanacak ve kullanıcılarınıza aşağıdaki ayrıcalıkları sunabileceksiniz:





  • Sesli mesajların deşifre edilerek metne dönüştürülmesi, kullanıcıların ses dosyasını açmak zorunda kalmadan mesajları otomatik olarak incelemelerini sağlar. (Yalnızca belirli lisanlar)



  • Sesli posta için kişiselleştirilmiş karşılayıcılar oluşturabilirsiniz.



  • Arayan Kimliği (Caller ID) ve iletişim bilgilerine göre kişiler veya arayan gruplarına yönelik çağrı yanıtlama ve yönlendirme kuralları oluşturabilirsiniz.



  • Outlook Voice Access sayesinde, gelen kutusunun tamamına (e-postalar, takvim ve kişi bilgileri de dahil olmak üzere) yaklaşık 30 dilde telefonla erişim imkânı sunabilirsiniz.


 


Koruma ve Uyumluluk


Exchange 2010, entegre e-posta arşivlemesi ve kurallara uyumluluk yetenekleri sunar. Ayrıntılı çoklu posta kutusu arama uyumluluk ve araştırma konularına yönelik çalışmaları kolaylaştırır. Tümleşik e-posta arşivleme ile ek yatırımlara ihtiyaç duymazsınız. Kullanıcılar, günlük rutin gelen kutusu yönetimlerini etkilemeyecek, tanıdık bir arşivleme deneyimi ile arşivlenmiş postalarına doğrudan erişim elde ederken, yöneticiler de tüm arşivlerin merkezi kontrolüne sahip olacaktır. Bu yeni özellikler sayesinde;





  • Kullanışsız Outlook Data Dosyalarını (PST’ler) daha etkili kontrol edebilir ve bu dosyaları yasal araştırmalar için kişisel bilgisayarlardan Exchange’e kolayca taşıyabilirsiniz.



  • Bireysel e-posta iletilerine veya klasörlerine uygulanabilen yeni, merkezi olarak tanımlanabilen Saklama Politikaları sayesinde e-postaları kolayca sınıflandırabilirsiniz.



  • Kullanımı kolay, web tabanlı bir arayüz sayesinde veya Görev bazlı erişim kontrolü yoluyla posta kutuları arasında arama yapabilir, böylece İK veya uyumluluk çalışanlarınızın hedefe yönelik aramalar yapabilmesini sağlayabilirsiniz.


 

Exchange 2010 ayrıca belli gönderen, alıcı ve içerik niteliklerine göre hassas veya uygunsuz e-postaların şifrelenmesini, yönetilmesini veya engellenmesini kolaylaştırarak, Bilgi Koruma ve Kontrol desteğini genişletir. Kilit işlevsellikler aşağıdakiler yapabilmenizi sağlar:





  • Exchange 2010 ile Active Directory Rights Management Services’i (ADRMS) birleştirerek, hem BT hem de kullanıcılar bir mesajın içindeki bilgilere erişimi ve bu bilgilerin kullanımını kısıtlamak için otomatik olarak Bilgi Hakları Yönetimi (IRM) koruması uygulayabilir. IRM ile gönderilen mesajların içeriğinin kopyalanmasını, ekran görüntüsünün alınmasını, yazdırılmasını veya başka bir kişiye iletilmesini engelleyebilirsiniz. Exchange 2010 ile mesaj iletimi sırasında BT’nin tanımladığı kurallara göre kullanıcı istediğinden bağımsız olarak otomatik koruma uygulanabilir.



  • İş ortaklarınız ve müşterileriniz, Active Directory Rights Management Services’e (ADRMS) sahip olmasalar bile, IRM korumalı e-postaları okumalarını ve yanıtlamalarını sağlayabilirsiniz.



  • Yöneticilerin e-postaları incelemesini ve iletimi onaylamalarını veya engellemelerini sağlayabilirsiniz


 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/05/2010 16:49

Paylaş: