Forum

Depolama Exchange S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Depolama Exchange Server 2010

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
293 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32988
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 


 






Exchange 2010’un sağladığı performans, güvenilirlik ve yüksek kullanılabilirlik geliştirmeleri sayesinde kurumlar, Exchange sunucularını geniş kapsamlı bir depolama seçeneği ağında işletebiliyor. Exchange 2007 ile sunulan disk I/O geliştirmelerinin bir üst seviyeye taşındığı bu en yeni Exchange sürümü, daha düşük düzeyde depolama performansı gerektiriyor ve depolama arızalarına karşı da daha dayanıklı.


Exchange Server 2010 için depolama alanında yapılan geliştirmelerle, Exchange depolama seçenekleri menüsüne yeni seçenekler ekleniyor. Bunlar arasında Seri ATA (SATA) sabit disk sürücüleri kullanımı ve RAID olmayan konfigürasyonlar yer alıyor. Yöneticiler ister SAN ister JBOD depolama tercih etsin, Exchange sistem kullanılabilirliğinden ödün vermeksizin daha düşük maliyetlerle daha geniş posta kutusu kullanımına olanak tanımaktadır.



İşlev Tanımları


Daha düşük IO: Exchange 2010, Exchange 2007’ye kıyasla %50’ye varan daha düşük disk IO gideri sağlamaktadır. Böylelikle Exchange sunucusunu işletmek için gereken minimum performansı karşılayabilen disk sayısı daha fazla olacak, depolama giderleri aşağı çekilecektir.


SATA Disk Optimizasyonları: IO kalıpları, disk yazımlarının anlık gerçekleşmesini engelleyecek şekilde optimize edilmiştir. Böylelikle daha önce Seri ATA (SATA) masaüstü sınıfı HDD disklerin kullanımını sınırlandırmış bariyer de ortadan kalkmaktadır.


Otomatik Sayfa Onarımı: Exchange Server 2010 depolama alanında meydana gelebilecek sorunlara karşı daha dayanıklı bir yapı sunuyor. Bozulma küçük çaplı disk arızalarından kaynaklandığında Exchange, yüksek kullanılabilirlik için konfigüre edilen veritabanı kopyalarından bir tanesini kullanarak, etkilenen veritabanı sayfalarını otomatik olarak onarıyor. Küçük disk hatalarından kaynaklanan veri bozulmalarının otomatik olarak tespit edilmesi ve onarılması sayesinde, bir tarafta daha düşük maliyetli depolama seçeneklerinin getirdiği avantajlardan faydalanılırken, diğer tarafta sistem bütünlüğü muhafaza edilebiliyor.


JBOD Desteği: Exchange 2010, her bir posta kutusu veritabanı için maksimum 16 adet replike kopya halinde kurulabilir. Aynı zamanda veritabanı düzeyinde hızlı yük devretme yapısı sayesinde yöneticilerin, aksayan sürücüleri kullanıcı tarafında minimum olumsuz etkiyle değiştirmeleri de mümkün. Uygulama düzeyindeki bu yedeklilik, RAID dışı (JBOD) depolama konfigürasyonlarının kullanılmasına olanak tanımakta; böylece maliyetten kayda değer düzeyde tasarruf elde edilmektedir.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/05/2010 13:58

Paylaş: