Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Office 365 Outlook

17 Yazılar
4 Üyeler
1 Reactions
1,261 Görüntüleme
(@arifkayaca)
Gönderiler: 69
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#550936]

Merhaba;

Şirketimizde bazı kullanıcılar Office 365 Outlook kullanıyor. Fakat paket gereği maillere sadece Outlook Web üzerinden erişimleri var. Bu kullanıcı maillerini POP olarak kullanıp, masaüstü Outlook'larda kurmak istiyoruz. Bu mailleri export edip Outlook masaüstünde kullanma şansımız varmıdır. Teşekkürler.   

Gönderildi : 23/03/2026 13:56
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhaba, POP3 protokolü varsayılan olarak kapalı gelir, eğer outlook programınız var ise neden doğrudan MAPI olarak bağlamıyorsunuz?

Bu ileti 7 ay önce Hakan Uzuner tarafından düzenlendi

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 23/03/2026 14:52
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Sanırım durum şöyle; sizde güncel masa üstü outlook lisansı yok, lisansınız sadece web, ama elinizde lisanslı / lisanssız bu kısmı bilmiyorum "eski sürüm outlook var", ama eski sürüm olduğu için mapi ile bağlantı kuramıyorsunuz. Amacınız pst export etmek. Bu durumda yönetici olarak ediscovery den pst export edip outlook a import edersiniz ama son kullanıcılar bunu kendileri yapamaz. Ayrıca düzenli mail alımı bu senaryoda geçerli olmaz. POP için ise tenant üzerinde pop açmak için default security ayarlarını değiştirmeniz lazım, pop artık clear text çalışmayacağı için ortamda en az bir tane azure entra ID P1 olmalı ki bu pop hesabına MFA atamanız lazım, aksi halde pop da çalışmaz.

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 23/03/2026 15:05
(@arifkayaca)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner Merhaba Hakan hocam. Zamanında alınmış olan o365 hizmeti çok basic, sadece Web Access'i destekliyor, uygulama bazında Outlook kullanamıyoruz be yazık ki.

Gönderildi : 23/03/2026 15:08
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Tane tane gidelim 🙂 Outlook lisansın var mı?

Gönderildi : 23/03/2026 15:27
(@arifkayaca)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner Masaüstü Outlook'larımız lisanslı Hakan hocam

Gönderildi : 23/03/2026 15:32
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Tamam, peki sürümleri mi eski, neden MAPI bağlamıyorsun doğrudan?

Gönderildi : 23/03/2026 15:44
(@arifkayaca)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Office 2013 kullanıyoruz. Kurulumda hata geliyor 

Gönderildi : 23/03/2026 15:47
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Anladım, bu sürüm office 365 tarafından desteklenmez, bu nedenle pop3 dahi bağlanamazsın. Son kullanıcılarda OWA üzerinden export alamaz, ama sen admin olarak powershell veya ediscovery ile alabilir bunu sonra outlook' a import edersin ama bu pek bir işe yaramaz. Özetle outlook kullanmak istiyor ise şirkete paraya kıyacak 🙁

Gönderildi : 23/03/2026 16:11
(@arifkayaca)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Cevap için teşekkürler Hakan hocam. Son olarak, ediscovery'i ilk kez duydum, incelemem için link paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler..

Gönderildi : 23/03/2026 16:16
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Rica ederim, aşağıdaki linkler yararlı olacaktır;

eDiscovery Vakalarını Oluşturmak ve Çalıştırmak İçin PowerShell Kullanımı - ÇözümPark

Microsoft 365 Ortamında Microsoft Purview eKeşif Kullanarak PST Dışa Aktarma İşlemi Nasıl Yapılır?

Office 365 mail (backup) yedekleme hk. – Microsoft 365 – Office 365 – ÇözümPark Forum

Office365 mail dışarı çıkarma sorunu – Microsoft 365 – Office 365 – ÇözümPark Forum

Gönderildi : 23/03/2026 16:30
arifkayaca reacted
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Peki sizin paket IMAP'te mi desteklemiyor acaba? Biz satmadığımız için böyle o kadar ucuz paketler pek bilmiyoruz.
POP açmak evet farklı ama support ediyorsa Outlook'un free app'i var bu kullanılabilir Thunderbird hatta onun yenisi Betterbird Oauth2 support ediyor kullanılabilir bunlar güncel outlook'a para vermeyeceklerse.
Yani bunu da desteklemiyorsa o paket, paketi yükseltmek yine en mantlı yol olur. Diğer office kullanılmıyorsa (kullanılıyorsa dahi) tekrar office'e para vermenin anlamı yok hem free'si var hem de MAPI olmayacaksa pop/imap'le Outlook kullanmanın bir olayı yok free alternatifleri çoğunu daha mutlu ediyor.

Bu tam ilgili olmasa da gösteriyor kurulum.
https://support.microsoft.com/tr-tr/office/art%C4%B1k-microsoft-d%C4%B1%C5%9F%C4%B1-e-posta-uygulamalar%C4%B1nda-outlook-e-postas%C4%B1n%C4%B1-e%C5%9Fitlemeye-devam-etmek-i%C3%A7in-modern-kimlik-do%C4%9Frulama-y%C3%B6ntemleri-gerekiyor-c5d65390-9676-4763-b41f-d7986499a90d

Zaten paket yükseltilirse mailleri export etmeye uğraşmayı gerektirecek birşey de yok.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 24/03/2026 00:30
(@serkanates)
Gönderiler: 1369
Üye

Benim de merak ettiğim bir durum var. Mevcut mimaride outlook masaüstü uygulaması o kadar hantal kalıyor ki, OWA kullanmak zaten daha mantıklı. Excel, Word için web sürümleri çok başarılı olsa da masaüstü sürümleri tercih edilebilir belki ama outlook için bilemedim. Özel değilse outlook masaüstü uygulamasına geçiş yapmak istemenizin sebebi nedir?

Gönderildi : 24/03/2026 10:29
(@arifkayaca)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@ibrahimyildiz Merhaba, Desteklemediğini düşünüyorum çünkü kurulumda sürekli hata verdi.

Gönderildi : 24/03/2026 15:08
(@arifkayaca)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@serkanates Merhaba; Şu an mevcutta alınmış olan paketin mailbox limiti çok düşük, yükseltmesi de biraz maliyetli açıkçası bizim için. O yüzden .pst ye aktarıp POP olarak masaüstü Outlooklarda kullandırmak istiyoruz.

Gönderildi : 24/03/2026 15:14
(@serkanates)
Gönderiler: 1369
Üye

Exchange online plan-1 50 GB. + 50 GB. (arşiv) (aylık 4 usd), Exchange online plan-2 100 GB. + 1.5 TB. (arşiv) (aylık 8 usd) veriyor. Daha düşüğü yok diye biliyorum. Boyut ve maliyet olarak nasıl bir sorun yaşadığınızı anlamadım. 

Gönderildi : 24/03/2026 15:22
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Gönderen: @arifkayaca
↑

@ibrahimyildiz Merhaba, Desteklemediğini düşünüyorum çünkü kurulumda sürekli hata verdi.

2013'e kuramazsınız zaten bu şekilde anlaşılmaz, outlook app'e denenmesi lazım satın aldığınız paket neyse artık o, onun dokümantasyonuna bakın yada panelden imap açılıp açılamadığına.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 24/03/2026 22:14
Paylaş: