Forum

Windows 11 Ping Atm...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Windows 11 Ping Atma Sorunu

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
4,643 Görüntüleme
(@utkucol)
Gönderiler: 158
Reputable Member
Konu başlatıcı

[#549136]

Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarın birini Windows 11 e yükselttim.Active directoryede pc.Şirketteki hiç bir cihaza ping atamıyorum.Başka bir bilgisayardan ping atılabiliyor.Kurulu virüs programıda yok.Daha önce böyle bir sorun yoktu.Windows 11 lemi alakalı.Ne yapmam gerekli.Yardımcı olurmusunuz.Teşekkürler.

Gönderildi : 31/01/2023 12:06
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Bu şekilde ilerlemek zor son kullanıcı sorusu gibi olmuş.
Öncelikle nic ve driver kontrolü yapılması, tekrar tanıtılması denenebilir.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 31/01/2023 23:55
(@serkanates)
Gönderiler: 1369
Üye

Merhaba @utkucol;

Ağa bağlı olup olmadığınızı kontrol edin. Şirket ağınıza ethernet kartı üzerinden kablo ile bağlıysanız kablonun takılı olduğundan, wi-fi kartı üzerinden kablosuz bağlıysanız gerekli kimlik doğrulama bilgilerini sağladığınızdan emin olun. Şirketinizde "Network Access Control" uygulaması mevcut ise windows 11 sürümünü ağa kabul etmiyor olabilir. Bilgi işlem merkezinizin yardım masası ile irtibata geçmeniz faydalı olur.

Network Access Control (NAC – Ağ Erişim Kontrolü):

Bir ağ güvenlik çözümüdür ve cihazların ağa bağlanmadan önce güvenlik politikalarına uygunluğunu kontrol etmesini sağlar.

Özellikleri:

• Cihazın işletim sistemi, güncellemeler, antivirüs durumu gibi kriterleri denetler.

• Uygun olmayan cihazların ağa erişimini kısıtlar veya karantinaya alır.

• Hem kablolu hem kablosuz ağlarda uygulanabilir.

• Kurumsal ağlarda güvenlik seviyesini artırır ve yetkisiz erişimi engeller.

Kısaca: NAC, ağa bağlanan cihazların güvenlik uyumluluğunu kontrol eden ve erişimi buna göre yöneten sistemdir.

Kolay gelsin.

Bu ileti 11 ay önce Hakan Uzuner tarafından düzenlendi

Gönderildi : 01/02/2023 08:40
Paylaş: