Forum
Selamlar,
Şirkette kullanmakta olduğum AP cihazları daha üst seviyeye taşımak istiyorum. Kablosuz network trafiğimiz arttı, daha hızlı ve sorunsuz yönetebileceğim fiyat performans ürünü olarak ne tavsiye edersiniz.
Şuan Ruijie AP820 denemesi yapıyorum, cloud üzerinden yönetilmesi basit ve pratik geldi ama ne kadar güvenlikli onu kestiremedim.
Arubada 1gb hızlara ulaşan modeller var bildiğim kadarı ile ama maliyeti biraz yüksek. Yaklaşık 18-20 adet almayı düşünüyorum
Sizin tecrübe ettiğiniz marka model bilgisi varsa bilgi verebilir misiniz?
Merhaba, kablosuz işi tamamen uzmanlık işidir. Öncelikle şirketin ofis ortamının ısı haritasının çıkarılması gereklidir. Bu sayede kullanılanacak cihazlara karar vermek kolaylaşır. Örneğin metal yoğun veya kalın duvarlar, çok bölme veya tam tersi açık ofis gibi. Bu hem frekans açısından hem de yoğunluk açısından önemlidir. Ayrıca insanların kalabalık olduğu alanlar, bu alanlardaki min ve max kişi sayısı önemlidir. Roaming yine çok önemli bir konu, artı bir ap ye maks bağlanacak kişi, örnek yemekhane vardır öğlen şişiyordur vs. Özetle bu işler forumdan çok zor çözülür.
Ürünlere gelirsek söylediğin gibi bu konu tamamen para çokomel, yani aruba bir numaradır, bunu tartışmaya gerek yok, rakibi de ruji değildir. Ama bütçe yok ise işte tam olarak buraya gelme nedenin ortaya çıkıyor. Ürünü kimden almayı planlıyorsan o arkadaşları çağır, kefiş yapsınlar, benim sorduğum ve daha fazlasını sorup örnek ruji de olsa seni memnun edecek projeyi ve kitlist' i çıkarsınlar. Sonuçta her müşterimize aruba vermiyoruz ama hepsi mutlu. Tabi bir konu daha var. Örnek şimdi sen desen ki hocam siz gelin, malum projeyi register ettikleri için kimse gelip satamayacağı ürün için bu eforu sarf etmez, ondan çalıştığın, güvendiğin bayi kim var ise onlar ile ilerlemeni öneririm. Ama güvensen bile uzman olmayabilirler, iyi niyetli bile olsa ürünleri alırsın 6 ay sonra patlarsın, ondan kesinlikle kefiş şart.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Hocam değerli cevabınız için teşekkür ederim.
Aruba bu konuda çok ii olduğunu okuyorum ama hiç tecrübe etmedim. Maliyet olarak şuan firmamızda farklı konularda iyileştirme yaptığımız için bana bu konuda fiyat performans ürünü lazım. Rujie yorumları güzel wi-fi 6 çalışıyor ve cloud üzerinden yönetiliyor. Aynı şekilde zyxel den bahsetti bir arkadaş.
O yüzden sahada Aruba harici kullanılan ve memnun kalınan marka modellere yönelmek adına sormak istedim.
Detaylı ölçüm ve analiz yaptırmayı düşünüyorum.
Anladım, eğer Ruji mi Zyxel mi dersen kesinlikle Zyxel derim 🙂 Bütçe kısıtları her şirkette her zaman olur. Zaten görevimiz her zaman en pahalı, en iyi ürünü almak değil, şirketin ihtiyacını karşılayacak ürünü almak. Özetle Ruji ortalama bir marka, ama işini gördükten sonra bir Aruba ya gerek yok. Dediğim gibi iyi bir Ruji bayisi bulursan, onlarda işini iyi yapar ise güzel bir kablosuz ağ alt yapın olur.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
@hakanuzuner hocam Zyxel daha iyi diyorsunuz onuda araştırayım, önereceğiniz bir model var mı?
Benim dikey uzmanlık alanım değil, ondan model söylemem çok zor, ama mutlaka bak derim.
@hakanuzuner Tamam hocam çok teşekkür ederim. Araştıracağım.