Forum

Bina İçin Kabl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bina İçin Kablosuz Yapı Tavsiyesi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
438 Görüntüleme
(@MetehanOzdogan)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar arkadaşlar,

Firmamızda oluşturmam gereken bir sistem için önerilerinize ihtiyacım var. Kısaca sistemi özetlim; PC ve Notebooklar normal ethernet kablosu ile ağa bağlanmakta. Fakat stok depolarında ve bazı noktalarda kablosuz cihazlar bulunmakta. (El Terminalleri ve Notebooklar) Firma 4 katlı, sistem odası 2'nci katta ve her katta bir kablosuz erişim noktası ihtiyacı var.

Şimdi sorunum şu; halihazırda kullandığımız AP-301'ler mantık olarak gayet güzel  yapılandırması vb. çok iyi. Fakat firmware güncellemesine rağmen düşmeler, tepki vermeme gibi sorunlar yaşatabiliyor. Her katta ortak bir noktaya cihaz koyup tüm kat civarını kapsamasını istiyorum (yaklaşık 400 m2) arada duvarlar var ama genelde ince ve cam sayısı çok fazla. Şimdi mantık olarak kuvvetli bir cihaz tavsiyesiyle bu işi halledip her kattaki 2-3 airties'ı ortadan kaldırabilirim. Ama bu seferde şöyle bir sorun çıkıyor;

 Mesela alt katta el terminali ile iş yapan kişi üst kata çıktığında istasyon değiştirmeli fakat bizim personelimiz bu konuda biraz sıkıntılı. Bunu SSID ve frekansları aynı yaparak çözmek istedik ama bu seferde terminaller arasıra alt kattaki veya üst kattaki cihazlarla eşleşmeye çalışırken sıkıntı yaratabiliyor. Nasıl bir cihaz kullanmalı ya da nasıl bir konfigurasyon yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum?

Not: Cihazlara router ile aynı seride IP vermem zorunlu (Linksys'lerde bu özellik yok). Ayrıca WPA'yı da desteklemeliler.

 
Gönderildi : 02/04/2009 12:11

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba ;

Cisco 1131 veya 1242 AP leri tavsiye ederim. 1242 lerin performansı daha iyi ve external anten ler ile desteklenebiliyor. Kapsama alanını geniş tutmak istiyorsanız wireless N teknolojisini de kullanabilirsiniz. N destekli, Cisco da 1252 ler var. Bunlar daha çok depo alanları için uygun ürünler. 1140 serisi yeni çıktı ama Türkiye ye geldi mi bilmiyorum. Kontrol etmek lazım.

 

Dikkat edilecek hususlar:

Öncelikle Tüm AP lere UTP kablo çekilecek. Enerji problemi varsa PoE kullanabilirsiniz. Daha sonsa SSID ler aynı olması lazım. Kanallar farklı olsun ki enterferans oluşmasın. Wireless konusunda şu şurada, şu kadar çeker diye birşey söylemek zor. Onun için site survey yapılması lazım. Roaming olacak ise sinyallerin %15-20 gibi bir oranda kesiştiğine emin olun.  Bir AP maksimum kaç kullanıcı bağlanır. O da önemli

 

 

 
Gönderildi : 02/04/2009 13:11

(@MetehanOzdogan)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. bahsettiğiniz cihazları inceleyip gerekli sistemi kuracağım.

 
Gönderildi : 02/04/2009 18:28

Paylaş: