Forum

networkteki modem v...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

networkteki modem ve nete çıkış sornu

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
384 Görüntüleme
(@eroldursun)
Gönderiler: 2171
Famed Member
Konu başlatıcı
 

başlığı bu şekilde açtım ama sorun cok garip 10 arlı 15 şerli pc gurupları var ve bunlar ayrı ayrı sw lere bağlı ve bunlara ayrı ayrı adsl modemler hizmet vermekte sorun belli bir süre sonra nete giriş kesiliyor pclerden nete çıkılamıyor.. ?? denenenler tüm pcler formatlanmış deepfreze kurulmuş modem değiştirilmiş. ama nafile hep aynı şey oluyormuş. fakat bu sırada modemde public ip var . akşam arkadaşa gittiğimde modem de ip var networkten nete cıkılamıyor. x yere ping ve tracert yaptıpımda ulaşamıyor pc ler modemi networkten ayırdım ve kendi notebooğumu taktım durum aynı fakat modem(linksys) arayüzünden ping ve tracert yaptığımda her yere ulaşabildiğimi görüyorum . arkadaşlar modemi kapatıyor açıyor yeni ip alıyor fakat sorun devam ediyor. modemi fabrika ayarlarına resetleyince adsl ayarlarını yapıp sistem normal çalışmaya başlıyor. ve gene aynı durum bir kaç saat içinde meydana geliormuş. sorun ne olabilir ?

 
Gönderildi : 26/03/2009 09:55

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
 

Merhabalar,

Sistemde virüs olma ihtimali yüksek, ben başıma gelen bir olayı anlatayım.

Bu dediğinize benzer bir durum bir ara şirketimizde de yaşanmaktaydı internet var görünüyor sabah gayet güzel çalışıyor öğleden sonra aşırı bir şekilde yavaşlıyor ve hatta sitelere bile giremiyorduk.Bunun üzerine tüm pcleri teker teker dolaşıp durum değerlendirmesi yaptım ve bir-iki makinada aşırı bir trojan saldırısı olduğunu farkettim daha sonra bunlarla ilgili (malware ve bir kaç program) tarattırdık sorun şu aşamada kalmadı gibi görünüyor.Modemdeki farklı portları da denemenizde fayda var ve makinanın etherneti ile de problem olabilir.

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 26/03/2009 14:10

(@OmerKARADENIZ)
Gönderiler: 1560
Noble Member
 

Buradaki Switch yada Hub networku oluşturan cihazınızda problem olma ihtimali yüksek eğer elinizde başka bir switch var ise bunla tekrar deneyin ayrıca virus olmadığınada emin olmalısınız.


 

 
Gönderildi : 26/03/2009 14:29

(@eroldursun)
Gönderiler: 2171
Famed Member
Konu başlatıcı
 

networkten ayırdım modemi sorunlu olduğu anda direk kablo ile notebooka bağladım modemin başka eth bacağına taktım


ve dediğim işlemleri yaptım bu durumda ne oluyorda kendi ulaşıyor ama notebooka nete erişim verdir miyor


taki default factory yapana kadar.


modem de aşırı yüklenmeye karşı kilitlenme gibi bişi var mıdır ?


 

 
Gönderildi : 26/03/2009 14:56

(@OmerKARADENIZ)
Gönderiler: 1560
Noble Member
 

Factory default ile problem düzeliyorsa dediğinizin olma ihtimali yüksek ancak sadece dsl bağlantı bilgilerini girerek tekrar deneyin.  buna rağmen problem devam ederse baska bir modem ile denemenizde fayda var yada firmware update edin.


 

 
Gönderildi : 26/03/2009 18:40

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Adsl modemlerde aşırı bağlantı sonucu kendini kapatma vardır.Bunu yaşamıştım.Bir firmada adsl üzerinden internete bağlanılıyordu,bir gün baktık ki bağlantı yok.Modemi değiştirdik,bağlantıyı kontrol ettirdik yok.Netwrok monitorin,sniffing tarzı programlarla netwrokü dinlediğimde bir pcde aşırı yüklenme olduğunu farkettim.İşte o clienta trojan bulaşmış,sürekli bağlantıyı zorluyordu.Kablosunu çekince bağlantı sağlandı.O clientıda güzel bir format sonrası netwroke dahil ettim.Netwrokte böyle bir client olabilir,kontrol edin.


Keyifli çalışmalar

 
Gönderildi : 26/03/2009 22:04

Paylaş: